Bakan Yerlikaya'dan Depremzedelere Yeni Bir Müjde Daha

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bayram ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda depremzedelere yönelik desteklerin devam edeceğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya'dan Depremzedelere Yeni Bir Müjde Daha

Yerlikaya, konteynerlere geçmek isteyenleri oraya, kira yardımı almak isteyenleri de kira yardımına alacaklarını belirtti. Ayrıca depremzedelere bir kart dağıtacaklarını ve bu kartın alışverişlerde kullanılabileceğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, depremzedelerin kalıcı konutlara geçiş sürecini hızlandırdıklarını ve Temmuz sonu itibarıyla bu süreci tamamlayacaklarını ifade etti. Gaziantep'te şu anda tesislerde ve çadır alanlarında yaşayan depremzedelerin sayısı 51 bin 800 olduğunu belirten Yerlikaya, kentte 18 bin 741 kişinin kira yardımından faydalandığını açıkladı.

Ayrıca Bakan Yerlikaya, depremzedelerin dualarının kendileri için önemli olduğunu ve hizmetlerin devam etmesi için dua ettiklerini vurguladı. Kalıcı konutlar için yapılan ihalelerin büyük bir kısmının tamamlandığını ve inşaat sürecinin hızla ilerlediğini aktardı. Bakan Yerlikaya, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve onları en kısa sürede evlerine kavuşturmak için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.