Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

Elazığlı İş İnsanı İbrahim Taşel'in girişimleriyle İbrahim Taşel Ortaokulu'nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin: 'Bugün buraya İbrahim Taşel Bey'e teşekkür etmek için geldim' dedi.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

Elazığ’da bir süredir inşaatı devam eden İbrahim Taşel Ortaokulu’nun açılışı bugün görkemli bir törenle yapıldı.

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Yiğit Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP İl Başkanı Yunus Bal, çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

“ALLAH KISMET ETTİ BÖYLE BİR OKULUN YAPIMI BİZLERE NASİP OLDU”

Açılış konuşmasını yapan İş İnsanı İbrahim Taşel, kendisinin de okuduğu, depremde hasar görmüş olan okulun yapımına vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

İş İnsanı Taşel: “Bugün çok mutlu olmamın 2 nedeni var. 1’incisi kendi okuduğum ama depremde hasar görmüş olan okulun yapımına vesile olmak. 2’nciside çok kıymet verdiğim 20152 yılından itibaren birçok milli çalışmayı birlikte yürüttüğümüz sayın bakanımızın bu törene teşrif etmesi, hoş geldiniz sayın bakanım.

Elazığ ortaokulu henüz yapılırken bizleri Atatürk Lisesine verdiler ve 1’inci sınıfı o lisede okuduk. 3’üncü sınıfta Atatürk ortaokulunun ilk mezun olan öğrencileri olduk. Sonrasında hemen altında olan Atatürk Lisesi’nde okudum. Allah kısmet etti böyle bir okulun yapımı bizlere nasip oldu. Bu konuda ortağım ve Final Okullarının değerli mensuplarına ortaklarıma çok teşekkür ediyorum. Başından sonuna inşaatı yürüten Sami Havabulut’a teşekkür ederim. Kendisi bizim ilk öğrencilerimizdendir. Hiç eskimeyecek bir okul olmasını kendisinden istedim, inşallah öyle yapmıştır. Okul şu an kullanıma hazır durumda, okulun müdürü de öğrencimdir aynı zamanda. Tesadüf etti, inşallah burayı sadece bina olarak değil de özelle resmi kurumu kaynaştıran bir okul haline getireceğiz. İnşallah çok kaliteli eğitim öğretimler alan öğrenciler ve Türkiye’ye yön verecek gençler yetişir. Bizim de defterimiz kapanmaz” dedi.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

“ELAZIĞ’IMIZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada, Burada çok anlamlı bir açılıştayız, öncelikle her hayırseverimiz baş tacı ama okul yapanların yeri ayrıdır muhakkak. İbrahim Taşel beye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten muazzam bir işe imza atmış. Hayır yapabilmek gerçekten herkese nasip olan bir şey değil. Sayın bakanımıza ilimize teşrifleri ve okulumuzun açılışında bulunduğu için teşekkür ediyorum. Okulumuzun eğitim camiamıza, Elazığ’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Okulumuzun manevi değerleriyle dolu, ülkemize güzel hizmetler verecek gençlerin yetiştirmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, ülkemize ve şehrimize böyle bir okul kazandırdığı için İş İnsanı İbrahim Taşel’e teşekkür etti.

Bakan Tekin: “Yaklaşık bir buçuk yıldır Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütmeye çaba sarf ediyorum.  Katıldığım tek açılış töreni, hayırseverlerin yaptığı okullardır. Bunun dışında Bakanlık olarak kendi bütçemizle yaptığımız okulların açılışını yapmıyoruz. Ama hayırseverlerin katkılarını da “marifet iltifata tabidir” sözünden hareketle gidip teşekkür etmek ve gücü yerindeyse ikindi okulu almak için gidiyoruz (gülerek).

Hayırseverlerin okullarına gidiyoruz, bunu yapmamız gerekiyor. İnsani olarak, ahlaki olarak ve bir Müslüman olarak vazifemiz bu. Bugün buraya İbrahim Taşel Bey’e teşekkür etmek için geldim. Bugün benim açımdan iki mutluluk mevcut. Biri bir hayırseverin yaptırdığı okulun açılışına katılmak, ikincisi İbrahim Taşel gibi bir arkadaşımızın, dostumuzun etkinliğine katılmak.”

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK BÜYÜK BİR TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ”

2002 yılından önce ülkemizde yapılan okulların kötü durumda olduğunu belirten Bakan Prof. Dr. Tekin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu vesileyle teşekkür etti.

Bakan Tekin: “Bir şeyin altını çizmem lazım. Birazdan bu okulu gezip göreceğiz. Ama buraya gelmeden önce biz kamu bütçesiyle yaptığımız bir okulumuzdaydık. Bizim şu anda inşaat standartlarımız okullarımızın fiziki altyapı anlamında bulundukları durum; abartısız söylüyorum en iyi özel okul kadar, en özenerek yapılmış bir inşaat kadar güçlü, güzel ve donanımlı. Bu açıdan sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük bir teşekkür borçluyuz.

Bundan yaklaşık 20 yıl önce, Ak Parti iktidarı başlamadan önce Türkiye’deki okullarla ilgili vaktimiz olsa da size 2002 öncesindeki Türkiye’de okullarımız, okullarımızın fiziki kapasitesi, okullarımızın teknik altyapısıyla ilgili bazı verileri sizlerle paylaşabilsem. Sadece şunu söyleyeyim, çok değil 2002 yılında cumhuriyet 100. Yılında o zamanki başbakanlık projesi çerçevesinde mektup yazan öğretmenlerimizin mektuplarındaki birkaç cümleyi sizlere söyleyeyim” dedi.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

“ŞU ANKİ OKULLARIMIZ 5 YILDIZLI OTELLERLE KAPIŞABİLİR”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak devlet okulları için yapılan hizmetlerden bahseden Bakan Tekin,

“Şu an Türkiye’de derslik başına öğrenci sayımızın ortalaması 20-22 bandında. Bu dediklerimiz 20 yıl içerisinde yapılan şeylerdir. Başka bir öğretmenimiz, acaba bir gün çocuklarımızın ellerini yıkayıp ihtiyaçlarını giderebilecekleri tuvaletlerin olduğu bir okulda çalışabilecek miyim diyor. Şu an bizim okullarımızın büyük çoğunluğu bu anlamda inşaat kapasitesiyle neredeyse 5 yıldızlı otellerde yarışabilecek okullarımız var. Başka bir öğretmen acaba koridorlarında farelerin cirit atmadığı okullarda bir gün çalışabilecek miyim diyor. Cumhurbaşkanımız bize diyor ki yaptık ama durmayacağız. Yaptığımız hizmetlerin devamını getireceğiz. Ne yaptık, fiziki kapasite ile yetinmedik 2013 yılından sonra okullarımızı teknolojik altyapılarla donatmaya başladık. Şu anda Türkiye’deki okullarımızın neredeyse tamamı fiber, hızlı ya da GSM üzerinden internet bağı olan okullarımız var. Yetmedi bu okullarımıza kamu bütçesinden internet erişim hizmeti veriyoruz.

“DERSLİKLERİN TAMAMINDA ETKİLEŞİMLİ TAHTA OLAN DÜNYADAKİ TEK ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

Yetmedi 625 bin dersliklerimizin tamamında etkileşimli tahta dediğimiz tahtalarımız var. Şu okulun internet altyapısı var. Bunlar ne işe yarıyor diyebilirsiniz, bu imkanlarla ders içeriği farklı dünyanın en büyük eğitim içerik ağı dediğimiz EBA platformumuz var. Buradan önce bir okula gittik 1’inci sınıf öğretmenimiz çocuklara bir şey anlatıyor. Baktım ki EBA’dan görüntülü ve sesli bir eğitim görüntüsü açmış çocuklarla oynayarak öğreniyorlar. Bir tarafta müzik diğer tarafta çocuklar var yani hem altyapısı hem erişimi, hem etkileşimli tahta hem de etkileşimli tahta ile erişebilecekleri içerikle okullarımızı donattık. Bunları ben söylemiyorum. Birleşmiş Milletlerin raporlarında var. Orada olan bilgilere göre, dersliklerin tamamında etkileşimli tahta olan dünyadaki tek ülke Türkiye’dir. Bunlar gerçekten çok önemli şeylerdir. Fiziki altyapı tamam, teknolojik altyapı tamam şimdi ise eğitim öğretim süreçlerinin içeriğini dünya standartlarına getirmektir. Bir, eğitim metodolojisi itibariyle dünyada, çağdaş olarak uygulanan metodolojiyi yeni müfredatımıza koyduk. İki, dünyada çocuklarımızın muadillerinden fazla gereksiz bilgi yüküyle yüklenmesini engelleyecek şekilde müfredatta seyreltmeler yaptık. Üç, bütün bunları yaparken de millet arada bir arada tutan geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu gelecek şuuruna sahip vatansever, milleti için fedakarlık yapan, millet şuuruna sahip merhametli iyi insanlar yetişmesi için çocuklarımızın bu şekilde yetişmesi için müfredatımızı bir de bu açıdan gözden geçirdik ve Türkiye yüzyılı maarif modeliyle yeni bir müfredat oluşturduk.

Bakan Tekin İbrahim Taşel Ortaokulu Açılışına Katıldı

“BU MÜFREDAT BİZE ÖZGÜDÜR”

Bu müfredat bize özgüdür. Bize özgü derken biz bunu söylediğimizde bazı muhalifler, Türkiye’ye özgü müfredat mı olur diyor ama aynısı Finlandiya’nın müfredatını bana örnek gösteriyor. Singapur müfredatını bana örnek gösteriyor. Güney Kore’yi bana örnek gösteriyor. Güney Kore’nin kendine özgü müfredatı olduğunu kabul ediyoruz Singapur’u kabul ediyoruz fakat Türkiye’nin kendine özgü müfredatı olur mu diye bir taraftan da eleştiriyoruz. Bu çok tutarlı bir eleştiri değil arkadaşlar. Türkiye Cumhuriyet’i bahsi geçen bütün devletlerin hepsinden çok daha kökü ve geçmişi sağlam geleneği olan devlet geleneğine sahiptir. Ben bunun gelecek kuşaklara aksettirilmesini Milli Eğitim Bakanlığının ana görevlerinden bir tanesi olarak görüyorum. Kim ne derse desin, bizim bakanlığımızın adı, Milli Eğitim Bakanlığıdır. Çocuklarımıza bu şuuru vermek bizim ana görevlerimizden bir tanesidir. Bizde bunun için çaba sarf ediyoruz” dedi.