Bakan Kurum'un Elazığ Sevgisi

2020 ve 2023 depremlerinin yaşandığı dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinde bulunan ve uzun süre ilimizde kalarak yaraların kısa sürede sarılmasını sağlayan Bakan Kurum, yeniden bu bakanlığa atanmasının ardından ilk ziyaretlerini deprem illerine yaptı. Bu kapsamda Perşembe günü de ilimize gelmesi beklenen Bakan Kurum'un Elazığ'a yeni müjdeler vermesi bekleniyor.

Bakan Kurum'un Elazığ Sevgisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 ve 2023 depremlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak hep Elazığlıların yanında olan ve yaralarımızın sarılması amacıyla aylarca ilimizde kalan ve  geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden bu bakanlığa atanan Murat Kurum’un Perşembe günü ilimize gelmesi bekleniyor.

Yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğunun ertesi günü deprem bölgesindeki illeri ziyaret eden ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Kurum, bu çerçevede Perşembe günü ilimizi  de ziyaret edecek.

Bakan Kurum'un Elazığ Sevgisi

 ELAZIĞLILAR’IN “KARA MURAT”I

24 Ocak 2020 depreminden saatler sonra ilimize gelen ve aralıksız iki ay  ilimizde kalan, mahalle mahalle gezerek hemşerilerimizin sorunlarını dinleyen ve enkazların hızlı bir şekilde kaldırılıp gerek yerinde dönüşüm gerek kentsel dönüşüm gerekse rezerv alanlarında hızlı bir şekilde inşaatların yapılmasını sağlayan ve bakanlık süresi boyunca sayısız kez ilimize gelerek çalışmaları  denetleyip halkı dinleyen Bakan Kurum, Elazığlıların çok sevdiği, takdir ettiği bir bakan olarak gönüllerde taht kurmuştu.

Katıldığı bir televizyon programında Elazığ’ın hemen her mahallesinin ismini bildiğini ve sorunları çözmek adına gösterdiği duyarlılık ve hızlı çalışma temposundan dolayı halkın kendisine “Kara Murat” dediğini ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ’a özel bir önem verdiğini dile getirmişti. 

Bakan Kurum'un Elazığ Sevgisi

KISA SÜREDE ONBİNLERCE KONUT TAMAMLANARAK HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

2020 ve 2023 depremlerinden sonra kısa süre içerisinde ilimizde 25 bin konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Bu süreçleri bizzat takip eden Bakan Kurum, ilgili firmaların binaları zamanından önce bitirip  teslim edilmesini sağladı.

Şehrin değişik bölgelerine hızla yükselen TOKİ konutları, hem sağlamlığı, hem yeşil alanları hem de sosyal donatılarıyla ile yepyeni bir yaşam merkezi oluşturdu.

Kısa sürede evlerine taşınan Elazığlılar, bu süreçte desteklerini her zaman yanlarında gördükleri Bakan Kurum’a her fırsatta dua ve teşekkür ediyorlar.

Bakan Kurum'un Elazığ Sevgisi

BAKAN KURUM’DAN YENİ MÜJDELER GELİR Mİ?

Elazığ’ın yaşadığı depremde  aylarca ilimizde kalan ve sorunları yakından gören Bakan Kurum’un ilimize ziyarette yeni müjdeler vermesi bekleniyor.

Özellikle 6 Şubat depremi sonrası hak sahipliği elde eden hemşerilerimizin konutlarının yapılması ve kısa sürede teslim edilmesi amacıyla ihalesi yapılmış, yapımları devam eden inşaatlarla birlikte yeni rezerv alanlarında yapılacak TOKİ konutlarının ihalelerinin hızlandırılması konusunda müjdeler verecek.

Bakan Kurum'un Elazığ Sevgisi

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE DESTEK 

Bakan Kurum’un, Elazığ Belediyesi’ne  her iki deprem sonucu şehirde oluşan aksaklıklar, altyapı ve üstyapıda oluşan hasarlar ve bunların giderilmesi için yeni kaynaklar konusunda da müjde vermesi bekleniyor.

Özellikle Milli Emlak uhdesinde bulunan arsaların Elazığ Belediyesine devri ile birlikte çevresel yatırımlara destekler sağlanması konularında Bakan Kurum’un destek vermesi bekleniyor.