Bakan Kurum'un Depremzede Hassasiyeti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Mehmet Özhaseki'nin yerine atanan Murat Kurum, görevi devraldı.

Bakan Kurum'un Depremzede Hassasiyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görevi devraldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Yeri geldi depremde, selde, heyelanda milletimiz için koşturduk. Geçmişte ne yaptıysak yine aynı şekilde devam edeceğiz. Kendiliğine dahi yıkılan binalar dahil deprem dönüşümünde her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin hep birlikte elimizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü başlatmak istiyoruz."dedi.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni görevinde ilk icraat olarak deprem bölgesine giderek cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edip sahada incelemelerde  bulunacak.

Hem 2020 hem de 2023 depremlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak deprem illerinin hızlı bir şekilde ayağa  kalkmasında önemli rol üstlenen ve özellikle Elazığ’daki çalışmaları uzun süre bizzat yöneten Bakan Kurum’un yeniden aynı bakanlığa atanmasıyla ilk ziyaretini deprem illerine yapması anlamlı ve değerli.

Bakan Kurum’un bu tavrı ve adımı, depremde mağduriyet yaşayan ailelerin sorunlarını çözme konusunda ne kadar heyecanlı olduğunu gösteriyor.