Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüme Destek

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gümüşkavak TOKİ konutlarına yaptığı ziyaret esnasında Elazığ'a müjde niteliğinde bir destek verdi.

Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüme Destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Elazığ’daki ilk ziyaretini Gümüşkavak Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarının bulunduğu şantiyeye yapan Bakan Kurum burada Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve kendisinden kentsel dönüşüm konusunda destek isteyen Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Gül’e destek sözü verdi.

Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüme Destek

DİKKAT ÇEKEN DİYALOG

Bakan Kurum’a Elazığ’ın en eski yerleşim yerlerinden bahseden ve burada oturan vatandaşların mahallelerinden ayrılmak istemediğini dile getiren Muhtar Ahmet Gül, kentsel dönüşüm için Elazığ Belediyesi’nin büyük bir çaba gösterdiğini ancak vatandaşların 2 yıl gibi kısa bir sürede ödeme yapmasının mümkün olmadığından dolayı dönüşümün gerçekleştirilemediğini ifade etti. 

Bakan Kurum daha sonra konuyla ilgili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan bilgi aldı ve “Önemli olan vatandaşların kabul etmesi, onlar kabul ederse biz destek oluruz” dedi.

Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüme Destek

ESKİ YERLEŞİM ALANLARI İÇİN FIRSAT

Bakan Kurum’un bu sözü müjde gibi algılanırken Elazığ’ın eski yerleşim alanlarından olan Salıbaba, Sanayi, Gümüşkavak ve Kızılay gibi mahallelerin  uzun süredir talep ettiği dönüşüm için gerekli destek de alınmış oldu. Şimdi yapılması gereken tek şey Bakan Kurum’un da ifade ettiği gibi güzel bir proje hazırlayıp şehrin yeniden söz birliği yaparak Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nden gerekli onay ve desteği alması.

Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüme Destek