Bakan Kurum'dan Güneykent Sakinlerine Müjde Üstüne Müjde

İlimizin yeni ve hızla gelişen Güneykent Mahallesi'nin ihtiyacı olan caminin yapımı geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den camii için destek istenmiş fakat eski Bakan Özhaseki, Elazığ'ın bir camiyi kendisinin yapması gerektiğini her şeyi devletten beklememesi gerektiğini söylemişti.

Bakan Kurum'dan Güneykent Sakinlerine Müjde Üstüne Müjde

Daha sonraki süreçte de caminin yapımı için bazı çabalar ve hiç alakası olmayan STK toplantılarında para toplama girişimleri olsa da vatandaşlar özellikle Ramazan’da teravih namazlarını ve bayram namazlarını çadırda kılmak zorunda kalmıştı.

Bakan Kurum'dan Güneykent Sakinlerine Müjde Üstüne Müjde

ARANAN DESTEK GELDİ

Yaşanan bu sıkıntılı sürecin sonunda cami yapımı için gereken destek Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Bu konuda da Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş’ın taleplerini dinleyen Bakan Kurum, caminin yapımına destek yanında mahalle için birçok müjdeyi de peş peşe sıraladı. İşte Güneykent’te yapılacak o yapılar:

Güneykent Mahallesinde yapımı devam eden camiye destek.

Güneykent Mahallesine 3 adet Tarım Kooperatif Kredi Marketi açılması

Güneykent Mahallesine 79 adet işyerinden oluşan sosyal tesisin yapımı.

Ekstra 680 adet konutun yapımı

Öte yandan yakın zamanda Güneykent Mahallesine 2 adet Aile hekimliği yapım sözü verildi.

Bakan Kurum’un mahalle sakinlerine bu sözleri vermesinin ardından Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş Bakan Kurum’a teşekkür etti.