Bakan Kurum: Ne Zaman Azme İhtiyacım Olsa Aklıma Harput Kalesi Gibi Dim Dik Duran Elazığlılar Gelir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığında İl Protokolü ile beraber Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: Ne Zaman Azme İhtiyacım Olsa Aklıma Harput Kalesi Gibi Dim Dik Duran Elazığlılar Gelir

Toplantıda Elazığ'da ve depremden etkilenen 11 ilde yapılan çalışmalarla ilgili güncel rakamları paylaşan Bakan Murat Kurum, Elazığ'dan özgü dolu sözlerle bahsetti.

2025 yılı sonuna kadar deprem konutlarının tamamının tamamlanıp hak sahiplerine verilmesi için 7 gün 24 saat çalıştıklarını vurgulayan Bakan Kurum Elazığ'da toplamda 13 500 konutun inşasının sürdüğünü aktardı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN SELAMLARINI İLETİYORUM"

Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için göreve gelir gelmez ilk ziyaretlerini deprem bölgesine yaptığını hatırlatan Bakan Kurum, "Tüm Elazığ’a Sayın Cumhurbaşkanımızın selam ve sevgilerini iletiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren biz de ekip arkadaşlarımızla birlikte il il geziyoruz ve tüm ekibimizle birlikte vatandaşlarımızın ve depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için yollardayız. Geçen 16 günlük sürede bir evladı ve hizmetkarı olmaktan gurur duyduğum afetzede kardeşlerimizin hep yanında olduk. İlk ziyaretlerimizi 2 hafta önce Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’a yaptık. Geçtiğimiz hafta Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana’mızaydık. Sizlere deprem bölgesinde aynı derdi hüznü ve umudu taşıdığımız kardeşlerimizin oradan gönül dolusu selamlarıyla geldim. Buradan sonrada İnşallah Şanlıurfa’mızı ve Diyarbakır’ımızı ziyaret edeceğiz. Buralarda da kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın taleplerini dinleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum: Ne Zaman Azme İhtiyacım Olsa Aklıma Harput Kalesi Gibi Dim Dik Duran Elazığlılar Gelir

"BEN KENDİMİ HEP ELAZIĞ'A AİT HİSSETTİM"

Elazığ'dan övgü dolu sözlerle bahseden Bakan Kurum: "Şu anda Gakgoların diyarı, benim kalbimin her daim sokaklarında attığı Elazığ’ımızdayız. Ben kendimi hep buraya ait hissettim. Bugün de dün de burada o toplantıları yaparken o acı günleri hatırladım. O kışın soğuğundaki beraber el ele verdiğimiz, Elazığ’ın dar sokaklarındaki mücadeleyi hatırladım. Bizim ne zaman azme ve huzura ihtiyacımız olsa aklımıza her zaman Harput Kalesi gibi dimdik duran Elazığlı hemşehrilerimiz, gakgolarımız gelir. Her gördüğü yerde bizi kucaklayan, bir evladı gibi bağrına basan, Elazığ’ın o şefkatli anneleri, babaları gelir. Bana “Kara Murat” diye seslenen kıymetli hemşehrilerim gelir. Allah tüm Elazığlı kardeşlerimizden razı olsun diyorum. İnşallah onların bir evladı olarak biz de Elazığ’ımız ve depremden etkilenen 11 ilimiz için aynı kararlılıkla çalışacağız. Nasıl Sivrice’de, Maden’de, Abdullahpaşa’da, Sürsürü’de, Rüstempaşa’da, Mustafapaşa’da kardeşlik şuuruyla koşturup vatandaşlarımıza sözler verdiysek 24 Ocak 2020 depreminde Elazığ’ımızda ilçelerde ve köylerde, merkezde 26 bin konutu söz verip kazandırdıysak ve bugün Elazığ’ın çehresini Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde baştan aşağı yenilediysek İnşallah aynı anlayışla Elazığ’ımızın bu ihtiyaçlarını giderecek, 6 Şubat depremleri sebebiyle yine burada hasar gören tüm konutlarımızın hızlı bir şekilde ihyasını gerçekleştireceğiz." dedi.

"KONUTLAR 2025 YILI SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK"

Deprem bölgesindeki 11 ilde tüm konutların 2025 yılı sonuna kadar tamamlanıp teslim edilmesinin planlandığını vurgulayan Kurum: "Biz de bugün siz değerli kardeşlerimizden aldığımız güç ve azimle 11 ilimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz, Valimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla hep birlikte çalışıyoruz. 24 saat esasıyla gece gündüz ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. 1 saatin, 1 dakikanın bile kıymetli olduğu anlayışıyla çalışmamızı yapıyoruz. Şu ana kadar 11 ilimizde 283 bin konutumuzun inşaat süreci başlatılmıştır. 4 bin 500’e yakın köyümüzde yine köy evlerinin yapımı, kırsal kalkınmanın sağlanması ve oradaki özgün mimari doğrultusunda bakanlığımız konutların yapımı gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 76 bin konutumuzun teslimini gerçekleştirdik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz ve bu çerçevede her ay 25-30 bin konutun teslimiyle birlikte ailelerimiz evlerine kavuşana kadar durmadan duraksamadan çalışacağız. Kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tutacağız. 2025 yılı sonuna kadar 11 ilde 6 Şubat depremleri sebebiyle evlerine girmeyen hiçbir afetzede vatandaşımız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

"ELAZIĞ'DA 13 BİN 500 KONUTUN İNŞASI SÜRÜYOR"

Elazığ'daki çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Murat Kurum: "Elazığ özelinde 6 Şubat Asrın Felaketi’nde şu ana kadar 3 bin 93 yeni yuvamızı ve işyerimizi kurduk. Milletimizin duasını aldık. Devam eden 13 bin 500 konutumuzun inşa süreci ve orada Elazığ’ın, vatandaşlarımızın talepleri ve yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız." bilgilerini paylaştı.

Bakan Kurum: Ne Zaman Azme İhtiyacım Olsa Aklıma Harput Kalesi Gibi Dim Dik Duran Elazığlılar Gelir

"MİLLETİMİZİN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ"

Bakan Kurum, açıklamasını: "Sayın Cumhurbaşkanımız depremde, selde yangında, heyelanda milletimizin ihtiyaçlarını gidermek adına yapılması gereken tüm çalışmaları an be an takip etmektedir.  Zati halinin liderliği, ekip arkadaşlarıyla birlikte vatandaşlarımızın o ihtiyaçlarının giderilmesi anlayışı ve siyasetimizin merkezinde de her zaman insanımız oldu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın unsuruyla hareket etmeye çalışıyoruz. Bu anlamada yardıma ihtiyacı olan, ihtiyaç sahibi ailelerimizin bizzat tespit etmek onların elini tutmak, onlara sımsıkı sarılmak bizim en asli vazifemizdir. Burada muhtarlarımız, belediye başkanlarımız var. Hep birlikte bu anlayışla inşallah nasıl 2003 Bingöl depreminde vatandaşımızla el ele verip sorunlarını giderdiysek, 2011 Van Depreminde Van’ın yeniden ihyası içi çalışmalarımızı yapmışsak, 2020 yılı Elazığ Malatya depreminde millete sözlerimizi tuttuysak. Ardından yaşadığımız İzmir depreminde, İzmir Bayraklı ’da verdiğimiz sözleri tek tek gerçekleştirdiysek. Kastamonu’da, Bartın’da Giresun’da, Rize’deki sellerle nasıl milletimizle omuz omuza mücadele edip o sellerin bıraktığı hasarları giderdiysek. 6 Şubat depremi sebebiyle de yaşadığımız bu hasarları hızlı bir şekilde giderecek ve 2025 yılında bölgemiz Harput Kalesi’nin o kudretiyle birlikte Gakgoşlarımızın üretiminin istihdamının Elazığ’ın bu bölge için, şehrimiz için yeni yatırımlarıyla birlikte sokaklarında annelerimizin huzur içinde gezdiği, çocuklarımızın o cıvıltılarının, gülümsememelerinin duyulduğu ve inşallah üreten bir Elazığ’ı hep birlikte kazandırmak için çalışacağız.  İnşallah 2025 Yılından sonra 100’lerce yıldır Harput Kalesi’nden yükselen o güzel selamlara Hatay’dan Habibi Necar Camii’nden minareleriyle birlikte cevap verilecek. Adıyaman Ulu Camii’nden cevap verilecek. Kahramanmaraş’ta o kahramanlık diyarlarının sergilendiği şehrimizden cevap verilecek. 11 il 2025 yılı sonunda inşallah bölgenin, ülkemizin cazibe merkezi olacaktır. 11 ilimiz yeniden Anadolu’nun en güçlü, en sarsılmaz yıldız şehirleri olacaktır. Biz bu anlayışla çalışacağız, mücadele edeceğiz. Rabbim bizi vatandaşlarımıza, hemşerilerimize mahcup etmesin. Dün karalarımızı aldık, şimdi hep birlikte istişaremizi ettik. Yapılması gereken işleri hep beraber bir daha tartışma kararı alma fırsatımız oldu. Bugün de muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle şehrin ihtiyaçlarını dinlemek için bir aradayız. Ben huzurunuzda teşekkür ediyorum, birlik beraberliğiniz, bu kardeşliğiniz için teşekkür ediyorum. Milletimiz devletimize tam anlamıyla güvenmektedir. Liderimize Cumhurbaşkanımıza sonsuz güvenmektedir. Bizde milletimizin bu güvenini boşa çıkartmamak adına çalışacağız. Milletimize 22 yıldır olduğu gibi sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle sonlandırdı.