Bakan Koca Açıkladı MHRS'de Yeni Dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de onaylı randevu döneminin pazartesi günü başlayacağını dile getirdi.

Bakan Koca Açıkladı MHRS'de Yeni Dönem
NTV
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ertesi gün randevusu olan hastanın saat 20.00'ye kadar onay vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Koca, boş kalan randevuda önceliğin talep bırakacak olan hastada olduğunu da ifade etti. Yeni onaylı randevu sisteminde ise 65 yaş üstü ve kanser hastaları işlemden muaf sayılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nın ardından basın açıklaması düzenliyor.

MHRS'DE ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ BAŞLIYOR

Randevulu ve randevusuz hasta sayısı neredeyse eşit. Geçen yıl 23 milyon kişi, aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Nüfusun yaklaşık 4’te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı. Sınırlı sayıda sınırsız talebi karşılamaya çalışıyoruz. 

Onaylı randevu dönemine pazartesi başlıyoruz. Ertesi gün randevusu olan hasta geleceğini onaylayacak ve saat 20.00'ye kadar onay verecek.

65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları, onaylı işleminden istisnadır. Boş kalan randevuda öncelik talep bırakan hastada olacak.