Bakan Danışmanından Bilgilendirme

Geçtiğimiz çarşamba günü 'Bu Israr Niye?'' manşetiyle verdiğimiz ve ülke ekonomik darboğazdan geçerken ve insanlarımız ciddi anlamda geçim sıkıntısı yaşarken, üretim ve istihdamı artıracak sanayi ve tarımsal üretim ile bilgi teknolojileri ve teknofest yatırımları yapma yerine, ulaştırma ve lojistik master planı kapsamında 2053 yılı hedefleri çerçevesinde 198 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıklanması, beton siyasetinin devam edeceğinin ve ekonomik sorunlarla birlikle enflasyonun daha da çok artacağına yönelik haberimizin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun danışmanı tarafından arandık.

Bakan Danışmanından Bilgilendirme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan danışmanı, bizzat bakan Bey’in talimatıyla bizleri aradığını ve  çok naif bir üslupla bu projelerin ülkemizi lojistik bir üs yapmakla birlikte 2053 yılına yönelik bir projeksiyon tuttuğunu ve bu projelerin bugünden planlanması ve hedeflenmesi halinde çağı kaçırmak ve ülkeyi diğer ülkelerle rekabetten düşüreceğini ifade etti.

Sayın Bakan danışmanı dostumuz, Bakan’ın açıkladığı 2053 hedeflerini içeren sunum dosyasını da bizlere göndererek, yıllara göre hangi hizmetlerin ve projelerin yapılacağına dair hedefleri de görmüş olduk.

Yapılan çalışma, hem nüfusa, hem bölgesel ekonomik ve lojistik hareketler hesap edilerek, bu ihtiyaca cevap verecek, hızlı tren, havayolları, karayolları, deniz yolları ve iletişim projelerini içeriyordu.

Sunumu dikkatlice inceledik ve gördük ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kendi işini iyi yapıyor.

Bizim manşette dile getirdiğimiz, bu projelerin gereksizliği değildi zaten. Bizler, yaşanan ekonomik zorluk ve sıkıntılar sebebiyle bir süre Kömürhan Köprü ve tünelleri örneğinde olduğu gibi çok da acil olmayan ama ciddi bütçeler harcanan projelerin bir süre ötelenmesine yönelik bir eleştiri idi.

Eskilerin deyimiyle vaktin vacibi, bu tür yatırımlar değil, üretime, istihdama, ekonomiye dolayısıyla direkt insanımıza etki eden yatırımların yapılmasını talep ettik ve bunu söyledik.

Elbette her bakanlık kendi işine odaklanacak ve gelecek yıllara yönelik projeler ortaya koyacak. Burada bizlerin hedefinde bakanlıklar yerine genel yönetim anlayışı ve öncelikleri tespit edip karar verme  makamında olan yatırım ofisleriydi.

Biz yine aynı fikirdeyiz ve bunda ısrarcıyız. Bu tür yatırımlar bir süre durdurulabilir ve bütçe daha elzem ve hayati konulara aktarılabilir.

Yaptığımız bir haber vesilesi ile bizleri arayarak Bakanlığın projeleri konusunda bilgiler aktaran bakan danışmanına hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz.