BAHÇEŞEHİR OKULLARINDA BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Şenlik kapsamında toplamda 100'ü aşkın projeyle şenliğe ev sahipliği yapan Bahçeşehir Okullarındaki sergi veliler tarafından büyük ilgi gördü

BAHÇEŞEHİR OKULLARINDA BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şenlik kapsamında toplamda 100’ü aşkın projeyle şenliğe ev sahipliği yapan Bahçeşehir Okullarındaki sergi veliler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Gerçekleştirilen projeler ile birlikte öğrencilere araştırma ruhunun kazandırılmaya çalışıldığını söyleyen Fen Bilimleri Öğretmeni Nevher ERDEM'' içinde bulunduğumuz çağın hızlı gelişim ve değişimine ayak uydurabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmek çağımızda zorunlu hale gelmiştir bu da iyi bir eğitimin nitelikli öğretmenlerle sağlanacağı yadsınamaz bir gerçektir diyerek projenin önemini anlattı . Fenin amacı; doğal dünyayı anlayarak açıklamaya çalışmak, Teknolojinin amacı; insanların istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için doğal dünyada değişiklikler yapmaktır.Fen ve Teknolojinin amacı ise; doğal dünyayı anlamak için öğrencilere yol göstermek ve onların Fen ve Teknoloji ile ilgili pozitif tutumlar geliştirmelerine yardımcı olarak, öğrendiklerini günlük hayatta kullandırmak ve öğrencilerin bundan zevk almasını sağlamaktır. Sadece teoride anlatılan derslerle öğrencinin dersten zevk alması sağlanamaz bu sebepten projeyi yaparken derslerin teoride kalmasını değil pratiğe dökülmesini sağladık. Öğretmenler, bilgi taşıyıcı ve aktarıcı değil, bilgi kaynaklarına giden yolları gösterici, kolaylaştırıcı birer eğitim lideri olmalıdır bu projemizde bilgiyi satın alan öğrenci modeli yerine bilgiyi üreten ve geliştirebilen , öğrendikleriyle yetinmeyip sürekli yeniliğe açık öğrenciler olmalarını hedefledik. Öğrencilere sorulan bir çok sorunun cevabı ezberlenen bilgilerdir.Öğrenciler yeterince düşünme davranışları gelişmediği için ezbere yöneltilmiştir. Anlatılan konu ne kadar ilgi çekici olursa olsun, öğrenciler ne kadar dikkatli dinlerlerse dinlesin ve öğretmen bilgiyi ne kadar sıralı ve yavaş anlatırsa anlatsın dinleyerek öğrenme sınırlı kalmaktadır.Öğrencilerin bilgileri Sadece duydukları zaman unuttuğu, Duydukları ve gördükleri zaman biraz hatırladığı, Duydukları, gördükleri ve onunla ilgili soru sordukları veya birisi ile tartıştıkları zaman, anlamaya başladıkları, Duydukları, gördükleri, tartıştıkları ve yaptıkları zaman bilgi ve beceri kazandıkları, Hatta başkasına anlattıkları zaman bilgilerin kalıcılığı sağlanmış olduğu görülmüştür. Buna göre bu proje eğitim ortamında kullanılan materydigererle sundukları eğitim ortamının soyuttan somuta oluş özelliği öğrencilere haydigererindeki projeleri aynı zamanda elle dokunabilir gözle görülebilir bir özellik kazandırdı .

Öğrenme işlemine katılan duyu organlarımızın sayısı ne kadar fazla ise, o kadar iyi öğrenir ve öğrenmelerimiz o kadar kalıcı olur en iyi öğrendiğimiz şeyler, kendi kendimize yaparak öğrendiğimiz şeylerdir. En iyi öğretim ise somuttan soyuta ve basitten karmaşığa doğru gidilendir bu sebepten tüm bu özellikleri kapsayan bir proje olmasını amaçladık ve çalışmalarımızın karşılığını aldık . Bu projemiz öğrencilerimizi telefon, bilgisayar, televizyon başından kurtarıp onları sosydigereştirme amacındaydı.

 

Eski oyunlarda öğrencilerimizin üzerinin kirlendiğini yeni dönemde ise öğrencilerimizin bilinçlerinin kirlendiğini söyleyen Nevher ERDEM ''Bu projeyle öğrencilerin bilinçlerini rahatlatmayı düşündüğünü söyledi.