Bahçeli, Kandil'i dörde böldü

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun 'Al şimdi bu ipi başının ucuna as' diye fırlattığı idam ipini makam odasına asan MHP lideri Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Bahçeli, Kandil'i dörde böldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli, "Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Siyasi şovlara, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. Heveslerini kursaklarında bırakır, burunlarından getiririz" dedi.

Bahçeli’nin 'Öcalan' çıkışı Kandil’i de hem şok etti hem de sarstı. Kandil daha şimdiden 4’e bölündü.

Dörde bölünen terör örgütü PKK içindeki bir grup elebaşı Öcalan’ın inisiyatifini tanıma noktasında görüş belirtti, gerekirse silahları bırakarak Irak’a, KYB kontrolündeki şehirlere inerek siyasi faaliyetlere katılmayı önerdi.

Bu görüşe karşın; Cemil Bayık, Bese Hozat, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan ve Helin Ümit’in başı çektiği isimlerin ise Öcalan ne söylerse söylesin silahı bırakmama konusunda ısrarcı olacakları kaydedildi. Örgütün Avrupa yapılanması da şahin kanada destek veriyor.

Bir grup terörist de PKK isminin değiştirilip yola yeni bir örgütle devam etme taraftarı. Diğer ekip ise Suriye’ye geçerek PYD-YPG’ye katılmayı savunuyor.

TUSAŞ’a yönelik kanlı saldırı da örgüt içi çözülmeyi daha da hızlandırdı. DEM Parti, saldırıyı süreci sabote eden eylem olarak nitelendirdi. Kandil cephesi ise önce hain saldırıyı sahiplenmedi, ardından alçak sabotajı sözde ‘Ölümsüzler Taburu’nun yaptığı bir eylem olarak üstlendi.

Kandil ve DEM cephesinde yaşanan bu fay kırıklarının önümüzdeki süreçte fikir ve eylem farklılıklarından dolayı büyük bir depreme hatta örgüt içinde infazlara dönüşebileceğini dile getiren çevreler de var.

Bahçeli’nin çıkışını yersiz, zamansız ve hatta gereksiz olarak görüp eleştirenlerin olaya bir de bu cepheden bakması gerektiğini ifade eden çevreler, Bahçeli’nin bu adımıyla ABD, Almanya ve İsrail’i de boşa düşürdüğü ve planlarının çöpe gitmesini sağladığını ifade ediyorlar.

Bahçeli’nin siyasi hayatına mal olacak bu çıkışını, milleti ve ülkesi için yaptığını dile getiren çevrelere göre Bahçeli en kritik zamanlarda bu görevini yaparak milletimiz için önemli fedakârlıklarda bulunduğunu ifade ediyorlar.

Bu süreç başarılı olursa ülkede terör bitecek, başarısız olsa dahi örgüt birbirine girecek. Ve her halükarda kazanan Türkiye olacak.