Bahçeli Boşuna 'Gidemezsin' Dememiş

Talep ettikleri birkaç belediyeyi vermeyip kendilerine meclis üyeliği teklifleri yapıldığı için ittifaka girmeyip kendi adaylarıyla seçimlere girme karar aldığı için 'kendileri kazanmak için değil Ak Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak için seçimlere giriyorlar' diye tu kaka ilan edilen ve sosyal medyada linç kampanyasına tabi tutulan Yeniden Refah Partisi'ne karşın Ak Parti'ye asıl kaybettiren partinin MHP olduğu ortaya çıktı.

Bahçeli Boşuna 'Gidemezsin' Dememiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinde ayrı adaylarla girme kararı alınan bazı illerde CHP aradan sıyrılarak kazanan oldu.

Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat'ta MHP ve AK Parti'nin ayrı ayrı girdiği seçimlerde muhalefet seçimlerde birinci sırada çıktı.

Kütahya'da AK Parti ile MHP'nin girdikleri yarışta 602 oy farkla CHP'nin adayı seçimleri kazandı.

CHP'nin aradan sıyrılarak birinciliğe yerleştiği örneklerden birisi de Kilis'te yaşandı.

Kilis'te CHP adayı Hakan Bilecen 23 bin 467 alırken ikinci parti olan AK Parti 15 bin 250 oyda kaldı. Ancak MHP'nin aldığı oy ise 13 bin 274. AK Parti ve MHP oylarının toplamı CHP adayının oylarını geçiyor.

CHP'nin uzun yıllar sonrası kazandığı şehirlerden birisi de Amasya.

Seçimlerde CHP adayı Turgay Sevindi 25 bin 352 oy alırken AK Parti'nin oyları 18 bin 405'te kaldı.

Rakibine yüzde 5 kadar fark atan CHP adayını üçüncü sıradan takip eden MHP ise 14 bin 618 oy aldı.

Seçim sürecinde sonuçların merakla beklendiği illerden birisi de Yozgat oldu.

Seçime AK Parti ve MHP'nin ayrı ayrı adaylarla girmesiyle Yeniden Refah Partisi adayı Kazım Arslan aradan sıyrılarak seçimleri kazandı.

Cumhur İttifakı'nın ayrı ayrı girdiği 22 ilde Afyonkarahisar'da CHP, Aksaray'da AK Parti, Bayburt'ta AK Parti, Bolu'da CHP, Çankırı'da MHP, Düzce'de AK Parti, Elazığ'da AK Parti, Gümüşhane'de MHP, Isparta'da AK Parti, Karabük'te AK Parti, Karaman'da MHP, Kastamonu'da CHP, Kırıkkale'de CHP, Nevşehir'de İyi Parti, Niğde'de AK Parti, Sivas'ta BBP, Tokat'ta MHP, Uşak'ta ise CHP adayları seçimleri kazandı.

Bu tabloya ve rakamlara bakınca Ak Parti’ye en çok Belediye kaybettiren parti Cumhur ittifakı ortağı MHP olmuş.

Yüzde 4 oyla ülke genelinde 7 il belediyesini kazanan MHP ise bize göre CHP’den sonra aldığı az oya karşılık çok Belediye kazarak seçimlerin en kazançlı partisi oldu.

Bahçeli, Erdoğan’ın “bu benim son seçimim” cümlesine karşı “hayır gidemezsin, bırakamazsın” çıkışını boşuna yapmamış demek ki. 

Bu kadar  cüz’i oyla bu kadar çok belediyeyi kim verse onun gitmesi elbette istenmez.

Bahçeli bir kez daha siyasi dehasını kullandı ve büyüklüğünü gösterdi. Ak partinin tablo ve sonuçtaki rolünü ve düştüğü konumu önümüzdeki günlerde genişçe değerlendireceğiz. Hele bir ramazan bitsin, bayram geçsin…