BAHARIN GELMESİ HAYVANCILIKLA GEÇİNENLERE YARADI

Baharın gelmesi, güneşi ve yeşili özleyen vatandaşlar kadar Hayvancılıkla geçinen aileleri de sevindirdi

BAHARIN GELMESİ HAYVANCILIKLA GEÇİNENLERE YARADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baharın gelmesi, güneşi ve yeşili özleyen vatandaşlar kadar Hayvancılıkla geçinen aileleri de sevindirdi. Yem fiyatlarının yüksek olmasından yakınan vatandaşlar, çoğu zaman yem almakta zorlandıkları için hayvanlarının cılız kaldığını ve hasta olduğunu dile getirdi. Kışın hayvanlarını otlatabilecek alanların da kuruduğunu ifade eden yaşlı bir vatandaş hayvanları için ot topladı. İki tane ineği olduğunu kaydeden vatandaş, “ Havalar soğuk olunca otlar kuruyor. Hayvanları beslemek için yem almak zorunda kalıyoruz. Yem fiyatları iyice arttığından az miktarda alabiliyoruz. Hayvanlarımız yarı aç yarı tok yaşıyor. Bahar bereketiyle geldi. Her yer ot doldu. Topladığım otları hayvanlara vereceğim. Çünkü başka türlü geçinemeyiz. Bahar boyunca ot toplayacağım. Bahar bitince hayvanların midesi yiyeceğe hasret kalacak” dedi.

Hayvanların Verimi Düşüyor

Hayvanlarından topladığı sütü satarak geçindiğini aktaran vatandaş, “ Hayvan karnı tam doydu mu çok süt verir. Az doydu mu az süt verir. Bizim ailemiz iki ineğin vereceği sütle geçiniyor. Hayvan doyarsa biz de doyarız. Hayvan doymazsa biz de doymayız. Hayvan az yedi mi sütü az oluyor. Bahar ayları da olmasa işin içinden çıkamayız” diye konuştu.

Hayvanlar Taze Otu Seviyor

Hayvanlar için taze otun yemden daha sağlıklı olduğunu belirten vatandaş, “ Hayvanlar taze otu sever. İmkan olsa hayvanlara hep taze ot verilmelidir. İmkanımız olmadığından dolayı veremiyoruz. Şimdi bu topladığım otları büyük iştahla yiyecekler. Kuru yem o kadar da sağlıklı değil. En iyisi taze ot” ifadelerini kullandı.