BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, AYNI ZAMANDA VÜCUDU DİNÇ TUTUYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Çam kozalak şurubu, faydaları saymakla bitmeyen çok özel bir doğal şifa kaynağıdır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, AYNI ZAMANDA VÜCUDU DİNÇ TUTUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkeze bağlı Yedigöze Köyü’ndeki bahçesinde yetiştirdiği meyve, sebze ve aromatik bitkileri kullanarak beş yıl önce doğal sabun üretimine başlayan iki çocuk annesi Tuba Bahçeci bahçesinde yaptığı çam kozalak şurubunun  faydalarını bizlerle paylaştı.

Tuba BAHÇECİ”Bu şurup yılın ancak belirli zamanlarında hazırlanabilmektedir. Bunun nedeni, bu özel şurubun yalnızca taze, yeşil renkli, kurumamış, ufak ebatlı çam kozalakları ile hazırlanıyor olmasıdır”dedi.

 

KOZALAK ŞURUBUNUN FAYDALARI NELERDİR?

BAHÇECİ,”Kozalak şurubu akciğer temizleyici özelliği ile bilinmektedir. Astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarından kurtulmada destek ürün olarak tercih edilmektedir.Vücut direncini arttırıcı, virüs ve bakterilere karşı vücut kalkanı oluşturucu etkisi vardır. Bağışıklık sistemini çok güçlendirir.Diş eti iltihapları, ağız içi aft ve benzeri yaralardan kurtulmada etkilidir.Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıklardan korur. Hastalıklardan kolay kurtulmaya yardımcı olur.Rahatlatıcı, sakinleştiricidir. Uykuya kolay dalmaya ve kaliteli uyku uyumaya yardımcıdır”dedi.

KOZALAKLAR VİTAMİN VE MİNERAL BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİNDİR

Tuba Bahçeci, Milyonlarca çeşidi olan çam ağacında yetişen kozalakların insan sağlığına faydası var.Uzak doğuda tıbbi tedavide sıklıkla kullanılan çam kozalağı hakkında çoğu kimse süs eşyası yapar.Dekor amaçlı kullanılan çam kozalağı kış aylarında üst solunum yolu hastalıklarında doğal tedavi olarak kullanılır.Genellikle yeşil halinde kullanılan kozalaklar vitamin ve mineral bakımından zengindir.İçeriğinde verimli bir toprak kadar madde taşıyor kozalaklar.Kaynatılarak tüketmenin önemli olduğunu söyledi.