Babayiğit Bir Vekil Aranıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziranda aylık enflasyon bir yılın en düşük seviyesinde yüzde 1.64 olarak geldi. SSK ve Bağkur emeklilerinde kök maaşı 8 bin TL ve altında olanları 'sıfır zam' tehlikesi beklerken asgari ücretli için de ara zamda kapılar kapandı.

Babayiğit Bir Vekil Aranıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekliler ve çalışanlar cüzi maaş artışlarıyla yaşam mücadelesi verirken,  Bakanlar ve milletvekillerini ise temmuzda yaklaşık 28 bin TL zam bekliyor.

Hem bakan maaşı hem de milletvekili emekli aylığı alanların geliri 47 bin lira zamla 241 bin liradan 288 bin liraya çıktı.

Bakanların maaşı temmuz zammıyla 17 asgari ücrete çıkarılmış oldu. Milletvekilleri ise 27 bin 398 lira zam bekliyor.

Kimsenin maaşında gözümüz yok. Ancak ülkemiz ciddi bir ekonomik krizden geçiyor. Kamuda tasarruf genelgeleriyle devlet dairelerindeki harcamalar kısılıyor, kamuya personel alınmıyor ve ciddi bir süreç başlatılarak herkesten fedakârlık isteniyor.

Kamu, bu çalışmayı yaparken milletvekili ve bakanların yüksek maaşları ise vatandaşı rahatsız ediyor. Elbette bir milletvekili ve bakanın da kendine göre harcamaları var ama gördüğümüz kadarıyla birçok milletvekili maddi konumları itibarıyla maaşlara bağımlı değiller ve birçoğu zaten oldukça varlıklılar. Yine birçok milletvekili kendi maaşlarını almayarak burs olarak öğrencilere dağıtıyorlar.

Ülke olarak ekonomik açıdan zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde bir babayiğit milletvekilinin, temmuz ayı maaş artışları yanında 2024 yılında vekil maaş ve ek ödemelerine gelecek zamlardan faydalandırılmaması konusunda TBMM’ye önerge vermesini bekliyoruz.

Bu önergeyi vermeye hangi milletvekilinin yüreği yeter bilmiyoruz ama bir babayiğit vekilin çıkacağına da inanıyoruz.

Böyle bir önergenin meclis gündemine geldiği an milletvekillerinin nasıl bir tavır takınacaklarını da doğrusu merak ediyoruz.

Bakalım her şey ülke için mi yoksa kendileri için mi?  Milletvekillerinin gerçek duygularını görmek için böyle bir önergeye gerçekten ihtiyaç var.