B20 ZİRVESİ'NDE İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ G20 LİDERLERİNE SUNULDU

B20 Türkiye Konferansına katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Suat Karataş i

B20 ZİRVESİ'NDE İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ G20 LİDERLERİNE SUNULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

B20 Türkiye Konferansına katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Suat Karataş iki gün süren toplantının son derece yararlı geçtiğini ifade ettiler.

 

Başkan Alan zirve hakkında yaptığı değerlendirmede, “Dünyanın önde gelen firma temsilcileriyle, ekonomik kuruluşlar ve liderlerin katılımı ile yapılan B20 Zirvesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından iş dünyasını olumsuz etkileyen ve çözüm talep edilen 19 maddeyi açıklamış ve yoğun ilgi görmüştür. Zirvede çok farklı ülkelerden iş dünyası temsilcileriyle, ekonomiyle ilgili kuruluşların üst düzey yöneticileriyle bir araya gelme fırsatımız oldu. Tercümanlar aracılığı ile Elazığ hakkında özet bilgiler vererek ilimizin yatırımlar açısından fırsatlar sunduğunu ifade etme şansımız oldu. Ayrıca Güney Afrika Ticaret Odası Başkanı bizleri ülkesine davet etti. Aynı şekilde biz de Güney Afrikalı işadamlarını İlimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirttik. Bu konuyla ilgili olarak karşılıklı görüşme ve ziyaretleri netleştirmek üzere Eylül ayı içerisinde görüşmelerimiz devam edecek. Zirveye Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Başbakan Yardımcımız, ilgili bakanlar ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katılmışlardır. Zirve küresel ekonomideki sorunların dünya liderlerine ve özellikle dünyanın önde gelen sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 ülkenin liderine sunulması açısından büyük bir önem taşımaktadır. İnşdigerah sonuçları itibarı ile yararlı bir organizasyon olacaktır” dedi.