Az Oyla Çok Belediye

31 Mart seçimlerinde İl Genel Meclisi üyeliği oylarına göre ülkenin beşinci partisi olan MHP, Mersin başta olmak üzere bir çok ilde tek adayla girdiği seçimlerden yüzde 16 oy ve 8 il belediyesini kazanarak çıktı.

Az Oyla Çok Belediye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partinin taban oyu erirken Ak Parti ile ortak girdikleri il belediyelerinin rüzgarıyla yüzde 16 oya ulaşması MHP lideri Devlet Bahçeli’de memnuniyet oluşturmuş.
Seçim değerlendirmesi yapan Bahçeli; “Kara propagandaların, karanlık projelerin, karamsar palavraların biteviye faal ve faaliyet halinde olduğu şu günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasetinin istikrar ve itibar aydınlığı olarak öne çıkmıştır.
Bu gerçeğin ışığında, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 16,62’lik oy oranı ve kazandığı 220 belediye başkanlığıyla hamd olsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakı’nın gücüne güç eklemiştir. Partimiz milli özlem ve hedeflere her zaman tercüman olmuş, milletimiz ne diyorsa ona kulak vermiştir. Nitekim hayata ve hadiselere bakışımızın fikri mihveri olan Türk milliyetçiliği, demokrasiyle ayrılmaz ve ayrıştırılması imkânsız bütünlük içindedir.” Diyerek tabanını tutmaya çalışmış.
Bahçelinin samimi olarak dile getirdiği bu gerçeğe rağmen MHP’nin tabanının Ak Parti’ye ve özellikle Erdoğan’a çok iyimser baktığı söylenemez. Ve seçim sonuçları gösteriyor ki yerel seçimlerde MHP tabanı, MHP’ye oy vermediği gibi ittifak yaptıkları büyükşehirlerde Ak Parti’nin adaylarına da oy vermedi.  
İstanbul ve Ankara’da Ak Parti’nin aldığı oy, Nasrettin Hocanın kedi-ciğer fıkrasını anımsatacak kadar ironik bir gerçeği  ortaya koydu.
MHP’nin ülkede dördüncü parti olmasına rağmen 8 il belediyesini kazanması bir başarıdır. Bunu kabul etmek lazım. Ak Parti ile girdiği yarışta iki partinin kapışmasından dolayı CHP’nin kazandığı dört ili de sayarsak MHP seçimin en karlı partisi sayılabilir.
Bir parti kaybederken nasıl kazanır bu da Türk siyasetinin ve ittifak sisteminin  garip bir cilvesi olsa gerek.
Ama MHP, bitecek ve tükenecek bir parti değil. Belki düşer, tökezler biraz dinlenir.  Her şeye rağmen yeniden ayağa kalıp sürpriz yapmasıyla maruf MHP’nin dönüşü muhteşem olabilir. MHP sürprizleri sever…