Aynı Hedefe Kilitlendik

İlimiz Maden ilçesinde bulunan zengin maden yataklarının Elazığ Girişim Gurubu tarafından işletilmesi yönünde nehirde oluşan ortak kanaat ve konsensüs, İstanbul gibi önemli bir Elazığlı sermayesinin bulunduğu illere de yansıdı.

Aynı Hedefe Kilitlendik

Geçtiğimiz hafta sonunu İstanbul’da geçiren ETSO Başkanı Asilhan Arslan, hem ELFED hem de MARED başkan ve üyeleri ve İstanbul’da kendi alanlarında büyük başarılara imza atan iş insanı hemşerilerimizle bir araya gelerek, amaçlarını, hedeflerini, nereye nasıl ulaşmaları gerektiği ve bunun için yaptıkları çalışma ve verdikleri mücadeleyi anlattı ve hemşerilerimizden de bu konuda hem bürokrasi desteği hem de oluşuma ortak olarak ekonomik güç verme talebinde bulundu.
Madenlerin, ihale şartnamesin birilerine yönelik hazırlanıp hazırlanmadığı, herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği, rödovans sitemiyle çalıştırılıp çalıştırılmayacağı konusunda çok net bir bilgi yok. Ancak bu konularda herhangi bir resmi açıklama yapılmadığına göre, ihale kendi günü ve kendi şartnamesi  ile 4 Nisan’da gerçekleştirilerek. 
Madenlerle ilgili şehirden yükselen ortak ses,“Madenler bizim olsun, biz işletelim, hem şehrimize hem de ülkemize kakı sunacak bir “Elazığ modeli”nin örnekliğini tüm dünyaya gösterelim.”

Bu kutlu yolda, parti ayrımı yapılmadan, tüm milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, il başkanlarımızın, STK başkanlarımız ile medyamızın aynı heyecanı duyduklarını ve aynı hedefe koştuklarını görmek, şehir adına da umut verici bir gelişme.

Madenlerin ilimiz iş insanlarından oluşan bir oluşumla  çalıştırılması konusunda Ak Partili tüm milletvekillerimiz, CHP Milletvekili Gürsel Erol, hiçbir üstünlük ve öne çıkma kompleksine düşmeden ve süreçten siyasi söylem üretme kısır çekişmesine yeltenmeden, sonuca odaklanan bir yaklaşım, anlayış ve kenetlenme görmemiz, niyetlerin hayır oluşuyla akıbetin de hayır olacağına  ve bereket olarak şehre yansıyacağına dair bir umudun yüreğimizde yeşermesine sebep oldu. 
Her adım, her çaba ve her gayret şehir için olunca, kişilerin değil, şehrin genelini içine alan bir güzelliğe odaklanınca, rahmetin geleceğine ve hayallerin gerçekleşeceğine inanıyoruz.