AYM Üyelerini Kim Atadı?

'Her şeyden önce Yargıtay'ın bir yüksek mahkeme olduğunu herhalde kimse inkar edemez.' diyen Erdoğan, 'Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir.' dedi.

AYM Üyelerini Kim Atadı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay'ın kararının asla bir kenara atılamayacağını ifade eden Erdoğan, AK Parti içinde bu kararı yanlış bulan isimleri de "Yanlış yapıyorlar" diyerek uyardı.

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay gibi iki üst mahkemenin fikir ayrılığına düşmesinden de öte Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması da gösteriyor ki 22 yıldan beri iktidarda olan Ak Parti’nin AYM’ye atadığı isimlerde sorun var.

Devletin, Selahattin Demirtaş’a tazminat ödemesine hükmeden, Gezi’yi haklı bulan bir Anayasa Mahkemesinin özellikle ülkenin güvenliği ve terör örgütlerine karşı demokrasi havarisi kesilmesi çok doğru ve hukuki değil.

Devleti yıkmayı merkezine koymuş ve bu amaçla devletin askerini, polisini, sivil vatandaşlarını ve masum çocukları öldürmekle hedefine ulaşmaya çalışan bir terör örgütü ve bunu öven ve cesaretlendiren bir siyasinin söylemleri fikir özgürlüğü değil azmettirmektir ve bunun da ceza hukukunda yeri vardır.

AYM’ye üye atamalarındaki yanlışlıklar da gösterdi ki Ak Partinin adam tanıyamamak gibi bir hatası var.  Atayacağı isme odaklanmak ve bunun artı-eksilerini araştırmak yerine, referans olan isimlere güvenerek yapılan atamalar işte böylesi sorunları getiriyor. Ak Parti bu hatasını görür de bundan böyle yoğurdu üfleyerek yer mi? Sanmıyoruz.