Aykırı Olmanın Rantı

Seçime sayılı günler kala, Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye destek kararı geldi.

Aykırı Olmanın Rantı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şanlıurfa'da Gelecek Partisi, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Beyazgül'ü desteklemek için adayını geri çekti. Bilindiği gibi Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partisi adayı Kasım Gülpınar ile Ak Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül arasında kıyasıya bir yarış var.

YRP adayı Gülpınar,  Ak Parti eski milletvekili ve Erdoğan’ın danışmanı. Seçimlerde favori gösterilen Gülpınar kamuoyundan büyük ilgi görüyor. Gelecek Partisi’nin adayını çekerek Ak Parti adayı Beyazgül’ü destekleme kararı, seçimlerin sonucuna etki eder mi bilinmez ama görünen o ki Ak Parti Şanlıurfa’da oldukça zorlanacak gibi görünüyor.

Aykırı Olmanın Rantı

Geçmişte Fakıbaba olayının da gösterdiği  gibi Şanlıurfa halkı sandıkta farklı tepkiler ortaya koyma konusunda deneyimli ve bunun pozitif yansımasını da görmüş bir şehir. Fakıbaba, geçmişte Ak Partiden aday gösterilmeyince  farklı bir partiden belediye başkan adayı olmuş ve kazanmıştı.

“Trenden inen bir daha binemez” diyen Erdoğan daha sonra Fakıbaba’nın Ak Parti’ye geçmesine onay vermekle kalmamış, Fakıbaba’yı önce milletvekili sonrasında ise Tarım Bakanı yapmıştı.

Söylememiz o ki Şanlıurfa halkı aykırı olmanın zararını değil faydasını görmüş bir şehir olduğu için yeni bir deneme yapabilir ve bir kez daha faydasını görebilir.