Ayaz, projelerini İMKON Genel Başkanı Tellioğlu'na anlattı

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ile görüşen Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Miraç Ayaz ve Başkan Yardımcısı Gürkan Bulut yapacakları çalışma ve projelerinden söz etti

Ayaz, projelerini İMKON Genel Başkanı Tellioğlu'na anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ayaz" Ziyaretimiz ve toplantımız çok olumlu geçti. Genel Başkan ile yaptığımız görüşmelerde olumlu paylaşımlar ve değerlendirmelerde bulunduk. İnanıyorum ki yeni dönemde Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği ses getirecek çalışmalar yaparak, sektör de farkını gösteren bir STK olacaktır, ayrıca Müteahhitlik mesleğinin kurallara oturtulmuş, yasası olan ve bu değerler üzerinde hizmet veren bir sektör olarak çalışmalarını yürütecektir dedi.

İMKON hakkında bilgiler veren Başkan Ayaz, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON); Türkiye inşaat sektöründe ve uluslararası müteahhitlik alanlarında faaliyet gösteren müteahhitlerimizi temsil eden 3 federasyonun birliği sağlanarak, 5253 Sayılı Kanuna göre 2013 tarihinde kurulmuştur.

 İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON); konfederasyona bağlı 5 federasyon ve 51 dernek ve 120.000 üye ile müteahhitlerimizin yurtiçi ve uluslararası sektörel, ekonomik, yerel yönetimler ve hükümet ile olan sorun ve taleplerine çözüm üretmek, sektörel birliği sağlamak, müteahhitlik mesleğinde genel dayanışmayı tesis etmek, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, sektörel dürüstlüğü, güveni ve kaliteyi hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını yerleştirmek, ülkenin kalkınması, ekonominin gelişmesi ve istihdamın arttırılması ve sürdürülmesi ve tüzüğümüzde belirtilen amaç ve hizmetleri yerine getirmek amacıyla Türkiye’de kurulmuş en büyük ve en geniş yapılanmaya sahip  mesleki ve sektörel üst kuruluş ve temsilcidir.

Son beş yıl da müteahhitlik sektörü yavaş yavaş sürdürülebilir olmaktan çıktığını görüyoruz. Bunu ilgili yetkililere aktarmamıza rağmen, gerekli tedbirlerin alınmayıp bugün gelinen nokta da sektörün adeta kaderine terk edilmesi, ülkemiz ekonomisinin dinamik geleceğine vurulmuş bir darbedir. "Her geçen gün müteahhitlerin aleyhine gelişen birçok konu, maalesef sektörün gücünün zayıflamasına bu durumunda iş yapan ve tecrübeli müteahhitlerin piyasadan çekilmesine etki etmektedir. Durum böyle olunca da tedarikçi firmalar ve alt taşeron şirketlerin de piyasadan çekilmesi anlamına gelmektedir. Böylelikle istihdam azalmış işsizlikte artmıştır.

Kamuya iş yapan müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıya da değindiklerini ifade eden Ayaz, bu müteahhitlerin girdi fiyatlarındaki artışlar nedeniyle taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını bildirdi. Tellioğlu, hükümetin, bu müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi ve süre uzatımı gibi imkanlar sağlaması gerektiğini kaydetti.