Ateşi bol olsun

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü. Karanlık odakların maşalığını yapan ve darbe ile Türkiye'ye ayar vermeye kalkan terörist Gülen için milyonlarca kullanıcı 'Gebermiş' yorumunu yapıp 'Ateşi bol olsun' yazdı.     

Ateşi bol olsun

15 Temmuz darbe girişimi yapan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü. Güvenlik kaynakları, örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı örgüt içinde tartışma konusu olduğunu bildirirken Gülen'in ölümü sosyal medyada gündem oldu.

Milyonlarca kullanıcı "Gebermiş" yorumunu yapıp "Ateşi bol olsun" yazarken FETÖCÜ’ler ise terör örgütü lideri için rahmet diledi.

BU ÖLÜM HABERİ BİZİ REHAVETE İTMEYECEKTİR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşıyla basın toplantısı düzenledi. Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili konuşan Fidan, "İstihbarat kaynaklarımız haberi doğruluyor. Karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelemiz milletimizin kararlılığında devam edecek. Bu ölüm haberi bizi rehavete itmeyecektir." dedi.

Ateşi bol olsun

YILMAZ TUNÇ: HER BİR ÜYESİ ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir. Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir." dedi.

27 SUÇTAN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin başındaki isim olan Fethullah Gülen, Türkiye'de 45 davada 1. sanık olarak yargılandı. Gülen hakkında 27 suçtan da kırmızı bülten çıkarıldı.

Hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmak suçundan dava açılan ve ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 83 yaşında ölen Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminden önce ve sonra açılan 45 davanın 1 numaralı olarak sanığıydı.15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başındaki isim olan Fethullah Gülen hakkında Türkiye, 27 suçtan kırmızı bülten çıkararak, ABD'den iadesini istedi, ancak bu gerçekleşmedi.

YARGILAMASI DEVAM EDİYOR

Gülen, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Osmaniye, Antalya, Muğla, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Erzurum, Erzincan, İzmir, Uşak, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya ve Isparta'da açılan toplam 45 davada 1 numaralı sanık olarak yargılandı. Gülen, İstanbul'da 18, Ankara'da 5, Adana, Erzurum, İzmir, Bursa ve Sakarya'da ikişer davada sanık sıfatıyla yargılanıyor. Bunların yanı sıra Gülen hakkında 12 ilde de birer dava bulunuyor.

HER TÜRLÜ SUÇA BULAŞAN ÖRGÜT LİDERİ

Gülen'in suçları arasında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme", "dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik, sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme" bulunuyor.

Ateşi bol olsun

'FETÖ-PDY' DAVASI

Fetullah Gülen, "FETÖ- PDY çatı davası" olarak bilinen davada sanık olarak yer aldı. Örgütün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 sanık arasında bulunan Gülen, "Akıncı Üssü" davasında yargılandı.

BAYKAL'A KASET KUMPASI

Gülen, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve "Kaset Komplosu" olarak bilinen davanın sanıklarından biriydi.

17-25 ARALIK TAPELERİ, HRANT DİNK CİNAYETİ, FUTBOLDA ŞİKE...

Gülen'in İstanbul'da yargılandığı dosyalar arasında "Tahşiye", "25 Aralık kumpas soruşturması", "Selam Tevhid'de kumpas", "VİP dinleme", "17 Aralık kumpas", "Futbolda şikede kumpas", "Hrant Dink cinayeti", "yasa dışı dinleme", "iş dünyası yapılanması" gibi davalar da bulunuyordu. Bu davaların bazılarında Gülen'in yanı sıra sanıklar arasında örgüt üyesi eski emniyet müdürleri de yer aldı.

CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST GİRİŞİMİ

Muğla'da, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine yönelik açılan ve karara bağlanan dava başta olmak üzere yargılamaları tamamlanan çok sayıda davada Gülen'in dosyası ayrıldı.

15 TEMMUZ BAĞLANTILI DAVALARDAN BAZILARI

Fethullah Gülen'in 1 numaralı sanık olarak yargılandığı ve çoğu karara bağlanan davalardan bazıları şöyle:

- Darbe girişimi sırasında 34 kişinin hayatını kaybettiği Boğaziçi Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 sanıklı dava.

- Ankara Gölbaşı'nda 51 polisin şehit olduğu Polis Özel Harekat yerleşkesine yönelik saldırıyla ilgili 406 sanıklı dava.

- Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirilme girişimi hakkındaki 61 sanıklı dava.

- AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı ele geçirme girişimi hakkında 75 sanık hakkında dava açılan dava.

- Darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgal etme girişiminde bulunan 14'ü rütbeli, 90 eski askerin yargılandığı dava.

- Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni işgal etmek isteyen 17 eski askerin yargılandığı dava.

- TRT'nin Harbiye'deki yerleşkesinin işgal edilmesine ilişkin 32 eski askerin yargılandığı dava.

- Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin açılan 18 sanıklı dava.

- Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüne ilişkin 69 sanık hakkında açılan dava.

- Darbe girişimi sırasında 2 TÜRKSAT görevlisinin öldürüldüğü Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT yerleşkesinde yayınları kesmeye çalışan 17 sanık hakkındaki dava.

- Ankara'da Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın alıkonulmasına ilişkin açılan 18 sanıklı dava.