Atatürk Yaşasaydı 

Cumhuriyetin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85'inci ölüm yıl dönümündeki anma programları değişik manzara ve söylemlere sahne oldu.

Atatürk Yaşasaydı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

09.05’te yapılan saygı duruşuyla hayat bir dakikalığına durdu. 10 Kasımın Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla birçok vatandaş Cuma mesajını Atatürk resmiyle gönderdiler. 

Bu tablolar da gösteriyor ki Atatürk şimdilerde daha iyi anlaşılıyor. Bu konuda en çarpıcı açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Yıllarca Atatürk'ün mirasını sömürenleri hedef alan Erdoğan, "Dillerinden Atatürk'ü ve Cumhuriyeti düşürmeyenlerin geçtiğimiz bir asırda ülkemize ne kazandırdıkları, neler kaybettirdikleri milletimizin hafızasında mevcuttur. Türkiye dün gardırop Atatürkçüleri, bugün de sosyal medya Atatürkçüleri olarak ifade edebileceğimiz kesimden çok çekmiştir.” diyerek önemli bir tespitte bulundu.

Ne yazık ve ne hazindir ki ülkemizde Atatürkçülük yıllardan beri dar bir kalıba sığdırılmaya ve özellikle de inanç düşmanlığı yönünde kullanıldı.  Laiklik maskesinin arkasına sığınan bazı  kesimler Atatürkçülük sömürüsü  yaparak önemli rantlar elde ettiler.

Oysa Atatürk’ün milli kalkınma, milli sanayi, ekonomik kalkınma ve muasır medeniyet seviyesine çıkma gibi hayalleri için  attığı adımlar vardı. Atatürk’ün bu hayalleri öncelikle kendinden sonra gelen CHP’liler tarafından yok edildi.

Onun kurduğu uçak fabrikaları kapatıldı, yenilerinin açılmasına izin verilmedi, yerli otomobil hayallerinin önüne set çekildi. Merhum Necmettin Erbakan, “Atatürk yaşasaydı refah partili olurdu” cümlesinin anlamını daha yeni anlıyor bazı kesimler. Çünkü Atatürk’ün sırf kılık kıyafete takılan ve yaşantıda kalan bir Atatürkçülük iddiası yoktu. 

Atatürk’ün tüm hayallerini Erbakan savunmuş ve  Erdoğan da hayata geçirmişse,  Atatürk bugün yaşasaydı kesin Erdoğan’ın yanında olur ve  onu desteklerdi.