'Atatürk Gelse Bile…'

Siyaseti oldukça hareketlendiren ve Ak Parti yanında CHP'ye de ciddi eleştiriler getiren Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce, hazır cevap ve ilginç tespitleriyle gündem olmaya devam ediyor.

'Atatürk Gelse Bile…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"CHP'nin iktidar olmasını çok isterim" diyen İnce, "Parti ile sıkıntım yok benim. CHP'ye Anıtkabir'den Atatürk gelse kurultay kazanamaz. Mümkün değil" şeklinde konuşmuş.

Bu tespit aslında öylesine ve sıradan söylenmiş bir söz değil. Muharrem İnce, Genel başkanlık için Kılıçdaroğlu’nun karşısında defalarca aday oldu. Ve güzel bir çalışma yaparak delegelere kendisini anlattı. Kongre salonunda da hemen her bir vicdanlı CHP’linin yüreklerine su serpen konuşmalar yaptı. 

Ancak günün sonunda sandık açıldığında kendisine söz veren delegelerin oy vermediğini gördü. Bunun delegelerin suçu olmadığını, Genel Merkez de bir derin yapılanmanın her türlü yöntemi kullanarak kendisinin önünü kestiğini defalarca gördü.

Parti içi demokrasi havariliği yapan ama kendi içindeki aykırı sese asla tahammül göstermeyen CHP yönetimi her yıl delegeleri yeniledi ve Kılıçdaroğlu’nun bağlı isimler delege yapıldı.
Bu yapıyı her defasında gören Muharrem İnce, bunun kırılmasının asla mümkün olmadığına dikkat çekmek için ise “Parti ile sıkıntım yok benim. CHP'ye Anıtkabir'den Atatürk gelse kurultay kazanamaz. Mümkün değil.” İfadesini kullandı.

Anıtkabirden Atatürk gelse ve CHP Genel Başbakanlığına aday olsa kazanır mı kazanmaz mı bilmeyiz ama CHP’nin Atatürkçülük ve Atatürk’ün  üzerinde çok durduğu  başta yerli uçak ve savunma sanayi konusunda önemli hamleler yaptığı milli çıkarlara tepki gösteren  CHP’ye iyi bir fırça atacağı kesin.