At İstifası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz yıl Adalar'daki atlara yönelik aldığı kararla birlikte faytonları durdurmuş, adada bulunan atları da ülkenin çeşitli illerine hibe etmişti.

At İstifası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hibe olarak at alan belediyelerden biri de Hatay'daki MHP’li Dörtyol Belediyesi oldu.

Dörtyol Belediyesi'ne hibe edilen 100 atın 13-18 Ağustos 2020 tarihlerinde teslim olması gerekirken, atlara dair herhangi bir bilgi olmadığı iddiaları ortaya atıldı.

100 atın kaybolmasının ardından Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. İlçe Tarım Müdürlüğü, Dörtyol Kaymakamlığı'nın talimatları doğrultusunda konuyla ilgili başlattığı idari soruşturmayı sürdürüyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin MHP’den istifa etti ve MHP Genel Başkan yardımcısı Sadir Durmaz, Fadıl Keskin'in istifa talebinin işleme alındığını belirterek, görevine son verildiğini duyurdu.

Şimdi vatandaşın asıl merak ettiği soru şu. Atlar, keşke belediyeler tarafından atın iş gücüne ihtiyaç duyulan yöre halkına dağıtılmış ola. Hatta ve hatta belirli bir usulsüzlük yapılmış olsa bile atların hayatta olma ihtimali yüksek olsa. Üçüncü bir seçenek ise o bölgede kırmızı  et işleyen tesisler ne kadar sık denetleniyor sorusu mıh gibi vatandaşın zihnine saplanmış durumda.

Hani bir belediye başkanının anında partisinden istifa etmesini getirmişse bu olay, arka planında kim bilir neler var?