'Asilhan Arslan şov yapıyor!'

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'a sert sözlerle yüklendi

'Asilhan Arslan şov yapıyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk Kulüp Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Elazığspor’un borçlarını eritmek adına projelere yöneldiklerini ifade eden Başkan Selçuk Öztürk, kulübe gelir getirmek adına Malatyaspor ve Beşiktaş ile hazırlık maçı oynayacaklarını bildirdi. Toplantıda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a sert sözlerle yüklenen Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk; “Kapanma noktasına geldiğinde biz devreye girdik ve kulübü sahiplendik. Kimse sahip çıkmadı. Bu takım Kayyuma düşeceği zaman neredeydiniz? Deprem felaketinde de aynısını yaptı. Bunlar ucuz kahramanlıklar. Şov peşinde. Bu konularda da kınıyorum.” dedi.

FİFA’da Elazığspor’a sıkıntı teşkil edecek dosyalar konusunda da görüşmelerin devam ettiğine vurgu yapan Öztürk; “En kısa sürede İsviçre’ye kulüp avukatımızı göndereceğiz. FIFA’nın aldığı karara göre oyunculardan ötürü geçici transfer yasağı uygulanıyor. Vranjes uzun süredir devam ediyor. Şu an 380 Bin TL alacağı var görünüyor. Karşı tarafa bir teklif sunduk Teklif kabul görürse görüşeceğiz. Ancak bu dosya disiplin kuruluna gitmiş. Transfer yasağı ya da eksi 6 puan cezası gelebilir. Eski bir dosya olduğu için parayı da ödeseniz ceza alabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Başkan Selçuk Öztürk’ün açıklamaları şöyle;

“MALATYASPOR İLE DOSTLUK MAÇI”

“Öncelikle hayatımızı kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerine sabır diliyoruz. Yaralılarımıza da şifalar versin. Rabbim devletimize zeval vermesin. Biz de Elazığspor camiası olarak bu harekâtları destekliyorum. Bu basın toplantısını ertelerdik ancak önceden planlanmıştı. Elazığlı şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bazen zaman zaman müjdeli haberleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Biliyorsunuz takımımızı ligden çektik. Geçtiğimiz hafta da antrenmanlarımıza başladık. Hazırlık maçları da yapacağız: Malatyalı taraftarlar bizlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İki şehir olarak birlik ve bütünlük sağlamaya çalışıyoruz. Malatyasporlu taraftarlara da teşekkür ediyorum. Adil başkanla henüz görüşemedik ancak teknik heyetimiz görüşme gerçekleştirdi. Ayarlayabilirsek Malatyaspor ile bir dostluk maçı yapmayı düşünüyoruz. Oyuncularımızın ekonomik olarak alacakları adına da çalışma yapıyoruz.”

“BEŞİKTAŞ İLE HAZIRLIK MAÇI”

“Malatyaspor ile anlaşırsak gelirleri alabiliriz. Ayın 27’sinde Beşiktaş ile bir hazırlık maçı yapacağız. Buradan Beşiktaş başkanı ve Sergen Yalçın’a teşekkür ediyorum. Onursal Başkanımız Şahin Şerifoğulları önderliğinde güzel bir organizasyon yapacağız. İstanbul, Bursa, çevre illerde gibi bir çok Elazığlı var. Bunlar da maça gelerek bir hasret giderirler. İnşallah maça ilgi gösterirler. Hasılat gelirini Beşiktaş bize verecek. Bundan ötürü Elazığlı hemşehrilerimizi maça bekliyoruz. Neden 300 bin kişiye oynamayalım. Ayrıca orada 10 bin civarında forma yaptıracağız. Bunu da yaptırabilirsek bir taraf Beşiktaş, bir taraf da Elazığspor forması olacak. Atkılar, bayraklar yaptıracağız.”

“32 MİLYON TL BORCUMUZ VAR”

“Ben Süper Lig’de başkanken Beşiktaş’ın stadı yıkılmıştı. O dönem Beşiktaş’a kapılarımızı açmıştık. Çarşı grubundan da güzel tepkiler almıştık. Çarşı grubunu Beşiktaş taraftarını da maça bekliyoruz. Onlar da bizlere destek olsun. 27’sinden önce yetiştirebilirsek bir büyük takımla daha bir dostluk maçı yapmayı istiyoruz. Elazığspor önemli bir süre kazandı. Bizler de artık kafamızı kaldırabiliriz. Projelere yöneldik. Altyapıda düzenlemeler yapıyoruz. Artı ekonomik anlamda toparlayabiliriz kulübümüzü. Yaptığımız çalışmalarla yaklaşık 6 Milyon TL daha borcumuzu düşürdük. Hedefimiz yapacağımız projeler destek görürse futbolcu ailesinin borcunu bitirmek. FIFA, futbolcu ailesi, altyapı toplam yaklaşık 32 Milyon TL civarında borcumuz var. Bunu da yaklaşık 15-18 Milyon TL’ye çözebiliriz. Bu sorunu halledersek kulübümüzün yaklaşık 12 Milyon TL borcu kalır. Kulübümüzü koruyoruz ve borcu düşürmeye çalışıyoruz.”

“BİR ÇOK ARAZİ VAR AMA KONTEYNER KENT YANIMIZA KURULDU”

“Bazıları bize iftiralar attı. Ancak ben her geldiğim dönemde borcu düşürdüm. Şimdi de bu borçlarımızı nasıl bitirebiliriz diye düşünüyoruz. Transfer tahtasına, lisansa futbolcu ailesine olan borcumuz engel. Eksi puanlar almama adına da bizim için bu borcu bitirmek önemli.

TFF’den yardım alma adına çalışma gerçekleştiriyoruz. Spor Toto’dan yine öyle. Kulüpler Birliği’nin geçen toplantısı oldu. O toplantı Süper Lig ile TFF yönetimi toplantısıydı. Orada hakemler konuşuldu. Toplantının sonuna doğru Elazığspor konusu geçti. Tekrar toplantı yapılıp Elazığspor konusu konuşulacak. Bu tip desteklerimiz gelecek. Ayrıca Belediye Başkanımıza sunduğumuz projeler var. Kıymetli başkanımız borcun bitmesi konusunda benden daha istekli. Bu önemli bir şey. Bu borç şehrimizin kamburu. Biz aldığımızda bu borç vardı. Bu şehrin meselesi. Şehrin dinamikleri bir araya gelerek bu sorunu çözmeye çalışıyor.

Konteyner kent bize zaman kaybettirdi. Şehirde yer olmaz ben burayı açarım ancak şehrimizde bir çok arazi var. Üniversitenin, hazinenin binlerce dönüm arazi var ancak buraya kuruldu. Bundan ötürü projelerimizi ötelemek zorunda kaldık.”

 

FIFA ELAZIĞSPOR’A YAPTIMLARI ERTELEDİ Mİ?

“FIFA’ya müracaat ettik. Kulübümüzün durumu yönünde. En kısa sürede İsviçre’ye kulüp avukatımızı göndereceğiz. FIFA’nın aldığı karara göre oyunculardan ötürü geçici transfer yasağı uygulanıyor. Vranjes uzun süredir devam ediyor. Şu an 380 Bin TL alacağı var görünüyor. Karşı tarafa bir teklif sunduk Teklif kabul görürse görüşeceğiz. Ancak bu dosya disiplin kuruluna gitmiş. Transfer yasağı ya da eksi 6 puan cezası gelebilir. Eski bir dosya olduğu için parayı da ödeseniz ceza alabilirsiniz. Sollied ve Herman ile görüştük ve ciddi indirim yaptılar. Terslik olmazsa Herman ile 5 Bin, Sollied ile 10 Bin TL’ye anlaşacağız. Onlara da teşekkür ederiz. Kendileriyle İstanbul’da görüşüp plaket vereceğiz. Elmar bizim dönemimizin oyuncusu değildi ancak kardeşimiz alacağını bağışladı. Ona da İzmir’e giderek plaket takdim edeceğiz.”

“BAKANLAR ELAZIĞSPOR’A YARDIM YAPACAĞIZ DEDİ”

“Önemli olan ürettiğimiz projelerin kabul görmesi ve kaynak bulabilmemiz. Biz fırsatçılık yapmıyoruz. Biz proje sunuyoruz. Örnek veriyorum. Şu an dışarıdan bir çok firma geldi ilimize. İhaleler alınıyor. Deprem, afet olduğu için açık ihale yapılmıyor. Devletimiz de haklı. Bazıları konuşuyor ancak bu usulsüzlük değil. Davetiyeyle iş dağıtılır çünkü afet bu.  Açık halede çok zaman kaybedersiniz. Adam kayırma olabilir mi? Olabilir. Dönersiniz 3-4 kişiyi organize edip isimleri belirleyip sadece onlara davetiye gönderirsiniz ve devletimiz zarar görür. Onun dışında normal bir süreç bu durum. Burada projeler üretip bu konuda destek istiyoruz. İçerideki müteahhitlerimiz dışarıdan alan müteahhitler karşısında sızlanıyor. Bundan sonra içerideki müteahhitlerimiz de iş alacak. Bu kişiler Elazığspor’a destek olmalı. Bakanımız Süleyman Soylu’ya Elazığspor’u anlattığımızda bize, “Elazığspor’a yardım yapacağız, sözümüz söz.” Dedi. Bakanlarımızdan Allah razı olsun. Örnek veriyorum vali bey, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız da bu duruma destek vermeli. Bu sezon isim hakkı, forma gitti. Fazlaca kaybımız var. Bize isim ve forma sponsoru gerek. Bunlar için de çalışıyoruz. Stadyum ve tribün ismi için de çalışma yapacağız. Elazığ’a ciddi bir ekonomik girdi var.”

 

“ASİLHAN BEY BİR FOTOĞRAFLA KAHRAMAN OLDU”

“Duyumlarıma göre Aralık ayına kadar 5-8 katrilyon eski paraya göre kaynak gelecek. Depremzedelerimizin ihtiyaçları için. Yıkımlar devam edecek. TOKİ’ler devam ediyor. Şehrin altyapısı yenilenecek. Ancak kulübümüzde para yok. Kapanma noktasına geldiğinde biz devreye girdik ve kulübü sahiplendik. Kimse sahip çıkmadı. Bu takım Kayyuma düşeceği zaman neredeydiniz? Bazen fake hesaplar yorum yapıyor. Bizleri eleştiriyor. Takım Kayyumda ne kadar kaldı? 2 buçuk ay. Neyin hesabını yaptınız? Kulüp kapanacaktı Asilhan bey geldi bir fotoğrafla kahraman oldu. Elazığspor üstünden kendine pay çıkardı. Deprem felaketinde de aynısını yaptı. Bunlar ucuz kahramanlıklar. Şov peşinde. Bu konularda da kınıyorum. Sıkıntıda hemen çıkacak. O ne ya? Vicdanlı adam sıkıntıdan kendine pay çıkarmaz. Sen TSO başkanısın. Elazığspor eriyor, sen sesini çıkarmıyorsun. Ucuz kahramanlık yaptı. Şahin başkanımız adayken para verdi. Kendisine teşekkür ettim. Tabi ki teşekkür edeceğim. Sabaha kadar uğraş verdi kendisi o dönemde. Destek verdi, para verdi, emek verdi. Asilhan bey bir kere Şahin başkana teşekkür etmedi. Bütün teşekkürleri kendisi aldı.”

TRANSFER TAHTASI AÇILACAK MI?

 “Bu sene transfer tahtasını açmak için uğraşacağız. El birliğiyle futbolcu ailesinin borcunu bitirsek tahta zaten otomatik olarak açılır. İçerideki oyuncularımız zaten aslan gibi. Levent hocam ve ekibine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza renk kattılar. Tecrübesi, birikimiyle. Kulübümüzün eritebildiği kadar borcunu eritelim, fazla transfere gerek yok. Belli noktalara sadece. Abartı transferlere gerek kalmaz. 5-6 noktaya genç ve dinamik takviye yaparsak, bizim için iyi olur. Seneye de play-off oynamak istiyorum. Stadımız da bitecek. Ben bütün sözleşmelerimiz 2023 olarak yaptı. 2022-2023 sezonunda Şahin başkanımıza şampiyonluk kupasını teslim edeceğim.”

 

“OYUNCULARIMIZI İSTESELER DAHİ GÖNDERMEYİZ ARTIK”

“Tesislerimiz yaklaşık 30 yıllık bina. Güçlendirme yapacağız binamızı. Sayın belediye başkanımızın düşüncesi yeni bir tesis yapmak. Kıymetli valimizin düşüncesi de bu yönde ancak deprem bu işi aksattı. Biz geçmişte tadilatlar yaptırdık. Yoksa buralarda yaşanmazdı. Eskiden takım otobüsümüz cenaze arabası gibiydi. Göreve gelir gelmez otobüsü yeniledik.

Oyuncularımızın transfer olması konusunu TFF’den onaylattık ancak FIFA hala sonuca varamadı. Sonuç olsa da bu saatten sonra zor. Bu saatten sonra oyuncularımız istense bile göndermeyebilirim. Çünkü Beşiktaş ile Malatya ile maç yapacağız.”

 

TOPAL, YERLİKAYA, SÜRMELİ…

“Ali Topal bey bizim dostumuz. Uzun yıllar da kulübe hizmet etti. Bizden izin istedi. Yönetim kurulunda Ramazan bey dostumuz. O da yoğun çalışmalar yapıyor özel işinde. O da affını istedi. Muammer hocamız da özel sebeplerinden ötürü şehir değişikliği yaptı. İzmir’e yerleşti ve o da iznini istedi ve Pazartesi günü itibarıyla onla da yolumuzu ayırdık. Bizim kimseyle kötü ayrılma durumumuz olmaz.”