Asıl Sorunlara Odaklanılmalı

İlimiz yerel muhalefetinin aktif olma ve sorunları dile getirmelerinin siyaset müessesesi ile kamu kurumlarının çalışmalarını olumlu yönde etkileyeceğini sıklıkla dile getiriyoruz.

Asıl Sorunlara Odaklanılmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhalefet etme konusunda Saadet Partisi ile YRP bir adım önde duruyor. 

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın’ın basın açıklamasında ilimiz valisi Ömer Toraman’a seslendiği bölümler önemli ve tali problemler yerine asıl sorunları gündeme taşıması yönüyle kayda değer:

İşte o cümleler: 

“Ahlak sele gitmiş, ekonomi sele gitmiş, adalet sele gitmiş, efendim şu kişi şurayı niye ziyaret etti demek, bunun üzerinden siyaset yürütmek, asıl meseleyi kaçırmamıza neden olur. Buraya gelene kadar Elazığ’da 30 bin kayıtlı işsiz insanımız var bunu konuşalım. Ben buradan Sayın valimize soruyorum, Sizler,  geçen ay il istihdam toplantısı yaptınız, işsizliği önleme ve planlama toplantısı yaptınız, ne kararlar alındığını açıklayın biz de bilelim vatandaş da bilsin. Bilsin de bu konuda bir çözüm üretiliyor mu, yoksa toplanıp dağılınıyor mu? Eğer bir şey ürettiyseniz açıklayın. Bu mekanizma belli ki işlemiyor, eğer işlemiş olsaydı kayıtlı 30 bin işsiz olmazdı.”

Bu cümlelerin altına her Elazığlı gibi bizler de imzamızı atarız. Valilik bünyesinde ve diğer resmi kurumlarda yapılan toplantılar, hiçbir çözümün çıkmadığı rutin sarmalına bulaşmış ve raporlarda kalan toplan-dağıl seremonilerinden öteye geçmiyor. Allah’tan Saadet Partisi il başkanı sordu da bundan sonra bu toplantıların gündemin de alınan kararlar da kamuoyuna duyurulur bundan sonra.

Şehrin artık süreçle değil sonuç ve neticeyle gündeme gelmesi lazım. Çok toplanmak yerine az toplanıp çok iş çıkarmaktır asıl yöneticilik ve sorumluluk.