ASELSAN ÇÖZÜM ORTAKLIĞI İÇİN ELAZIĞ'DA

Ülkemizin savunma sanayindeki en önemli firmalarının başında gelen ASELSAN A.Ş. nin Elazığ işletmelerine çözüm ortaklığı için ilk adım atıldı. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Ülkemizin milli ve yerli savunma sanayi üretiminde Elazığ KOBİ'lerinin ASELSAN'a tedarikçi olması yönünde tarihi sürecin başlatıldığını söyledi…

ASELSAN ÇÖZÜM ORTAKLIĞI İÇİN ELAZIĞ'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“GÜÇLÜ BİRLİKTELİKLE YOLA ÇIKILDI…”

Fırat Üniversitesi, Elazığ TSO, ASELSAN A.Ş. kısa adı SUHA olan Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği ile Fırat Teknokent A.Ş.nin organizasyonu ile gerçekleştirilen toplantıya Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, F.Ü. Rektör Yardımcıları, ASELSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hezarfen Oruç, Aselsan Tedarik Uzmanları, Elazığ TSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, iş dünyası temsilcileri, KOSGEB ve FKA Yöneticileri ile SÜHA Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın, Elazığ’da oluşturulan güçlü birliktelikle yola çıkıldığını belirterek büyük hayaller kurduklarını ve bu hayali gerçekleştirmek üzere kararlı insanlarla adım attıklarını söyledi. Fırat Teknokent hakkında da bilgiler veren Akın, Ülkemizin savunma sanayindeki en büyük firması ile Elazığ’ın çözüm ortaklığının kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, tüm adımların ve süreçlerin kararlıkla yürütüleceğini söyledi.

“KOBİ’LERİMİZ ASELSAN’A ÜRETİM YAPACAK KAPASİTEDEDİR…”

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da toplantının Elazığ’da gerçekleşmesine katkıları nedeniyle Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile ASELSAN Yönetimine teşekkür etti.

Arslan konuşmasında, Elazığ KOBİ’lerinin önemli bir birikim ve tecrübeye sahip olduğunu belirterek, “Fırat Teknokent ile Mühendislik Fakültemizin çok değerli akademisyenleri tarafından özellikle son yıllarda çok önemli yazılımlar ve ürünler geliştirilmeye başlanmıştır. Bununla birlikte imalat sanayimizdeki KOBİ’lerimizin de çok önemli birikim ve tecrübeleriyle üretimi söz konusu.Sürecin bu noktaya gelmesinde büyük katkıları olan Sayın Bakan Yardımcımız Albay ve Müsteşar Sayın Demir’e bir kez daha teşekkür ediyor, toplantımızın ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 “ASELSAN’IN TEDARİKÇİ ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR…”

ASELSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hezarfen Oruç’ta yaptığı değerlendirmede vakıf şirketi olan ASELSAN’ın kuruluş ve hizmetleri hakkında bilgiler vererek ülkemizin dışa bağımlı üretimlerini ortadan kaldırmak yada en aza indirmek için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi.

 “ELAZIĞ İÇİN ÖZEL BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR…”

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Uzmanlarıyla yapılan değerlendirme ve ikili görüşme öncesinde son konuşmayı Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay yaptı.

Alpay, Ülkemizin milli ve yerli savunma sanayi üretiminde çok önemli başarılara imza attığını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat ve destekleriyle kendi milli ve yerli silah ve üretimimiz noktasında ülkemiz son yıllarda cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarına imza atmıştır. Halen devam eden 604 proje ile Türkiye savunma sanayinde kendi milli ve yerli üretimleriyle dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline gelecektir. Bu süreç yaşanırken, biz de Elazığ için ne yapabiliriz konusunu değerlendirerek ilk önce Üniversitemizin de çok değerli katkıları ile Sivil Havacılık Yüksekokulunu burada kurduk. İHA’ların test merkezini yine buraya taşıdık. ASELSAN ve Roketsan’ın Üniversitemiz bünyesinde ofislerinin açılmasına öncülük ettik. Elazığ’ın ülkemizin yerli ve milli üretimine tedarikçi olması için gerekli olan SUHA kurulması noktasında Sayın Asilhan Arslan başkanlığında bir yılı aşkın bir süreden beri önemli çalışmalar yaptık. Bugün SUHA, Elazığ TSO, Fırat Üniversitesi, Teknokent ve ASELSAN işbirliğini görüyoruz. Elazığ için gerçekten çok özel bir dönem başlamıştır. 2002 öncesinde ASELSAN ve diğer savunma sanayindeki vakıf işletmelerinin bütçesi, Ar-Ge için ayırdığı kaynak ve nitelikli insan kaynağı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bugün devasa büyüklüklere katlanmıştır. Sonuç olarak hayati önem taşıyan ve dışa bağımlı olduğumuz bir çok ürün artık yerli ve milli üretime geçmiştir. Bu süreç bütün hızıyla devam etmekte ve İlimizin de artık girilmesi imkansız gibi görünen bu alanda var olduğunu ispatlaması gerekmektedir. Biz bakanlık ve ilgili bürokratlarımızla gerekli olan tüm altyapı ve ön hazırlıkları yapmış bulunmaktayız. Şimdi sıra iş dünyamıza ve akademisyenlerimize kalmıştır. Bunu söylerken artık biz yokuz anlamında değil somut olarak üretim ve istihdama dönüştürme noktasında yine elbette yanınızdayız ancak sizlerin gayret ve girişimleri önemli. Asihlan Başkanımız çok yoğun bir emek ve gayretle bu süreci bugünlere getirmemizde hep yanımız oldu ve SUHA’yı kurarak işadamlarımızın örgütlenmesini ve muhataplık boyutunda altyapıyı oluşturdu. SUHA, Elazığ TSO, Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknokent tam destek olarak kararlılığını gösteriyor. İş dünyamızın da sağlanan bu birliktelik ve destekle büyük bir heyecan içinde olduğunu görüyorum. Yakalamış olduğumuz bu süreç inanıyorum ki, kısa sürede Elazığ’da çok önemli yatırımlara dönüşecek ve ASELSAN, Tedarik havuzunda burada çok sayıda firmamız yer alarak ülkemizin yerli ve milli üretimine katkı sağlarken, ilimizin de istihdam ve büyümesine öncülük edeceklerdir” dedi.