Asayiş Berkemal…

Geçtiğimiz hafta manşetten verdiğimiz haberle ilimizde artan asayiş olaylarına dikkat çekmiş ve önlemlerle birlikte denetimlerin artırılması gerektiğine vurgu yapmış, muhtarlarımız başta olmak üzere okul müdürleri, esnaflar ile de irtibatlı olunmasına  değinmiştik. 

Asayiş Berkemal…

Haberimizde olayların sıklıkla yaşanmasının en önemli sebeplerinden birinin de birçok kişide bulunan ruhsatsız silahlardan kaynaklandığını dile getirmiştik.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet, gasp, silahlı saldırı, iş yeri baskını, şiddet gibi olayların önüne geçmek amacıyla artırdıkları denetim ve kontrollerle çok sayıda ruhsatsız tabanca ele geçirdi. 
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Elazığ'da ruhsatsız tabanca operasyonu düzenlendi. Adreslerde ve şahısların araçlarında yapılan araştırmalarda ise; 17 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet şarjör, 74 adet fişek ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğümüzün bu çalışması, hem olayların azalması hem de caydırıcılık açısından önemli bir adım oldu. Emniyet Genel Müdürü hemşerimiz Sayın Mehmet Aktaş da ilimizde fedakârca görev yapan emniyet güçlerimizle bir araya gelerek onların bu çalışmalarını takdir etti.

Emniyet güçlerimizin şehrin asayişini sıfır noktasına çekmek ve Elazığ’ı yeniden huzur adası yapmak amacıyla kontrollerin ve denetimlerin, istihbarat birimlerinin de desteğini alarak devam etmesini diliyor, bu gayretlerinden dolayı emniyet yetkililerine teşekkür ediyoruz.