ARTIK 'ESKİLER ALIRIM' NARASI DUYULMUYOR

Birkaç yıl öncesine kadar evlerdeki eski eşyalardan kazanç sağlayan eskiciler artık görülmüyor

ARTIK 'ESKİLER ALIRIM' NARASI DUYULMUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birkaç yıl öncesine kadar evlerdeki eski eşyalardan kazanç sağlayan eskiciler artık görülmüyor. Ev hanımlarının eski eşyaları atmak yerine satarak değerlendirdiği eskiciler yıllar içinde yavaş yavaş kayboldu. Eski eşyası olanların merakla beklediği ve “eskiciiiiii, eskiler alırım” narasını duyunca balkonlara koştuğu eskiciler mesleklerini bırakarak başka mesleklere başladı. Elazığ’da el arabasını evinin önüne bağlayan eski eskici Hasan Özer, “ yıllarca eskicilik ve hurdacılık yaptım. Bir zaman sonra artık para kazanamaz oldum. Akşama kadar boş gezip eve eli boş dönüyordum. Hanımın da telkiniyle bırakıp işçiliğe başladım. Arabayı da evin önüne bağladım uygun bir zamanda satmayı düşünüyorum” dedi.

İnsanlar Eskilerini Mağazalara Veriyor

Mağazaların eskiyi getir, yeniyi götür tarzındaki kampanyalarından sonra insanların ellerindeki eskileri satmadığını belirten Özer, “ artık eski eşyalar takasta kullanılıyor. İnsanlar da haklı. Eskiciden kazanacağı iki kuruş yerine yeni eşya alırken kar ediyor. Zaten şimdi vatandaşın durumuna baktığınızda görüyorsunuz. İnsanlar eşyalarını eskise bile kullanıyor. Yenisini almaya güç yetmiyor çünkü” diye konuştu.

Hurda Para Etmez Oldu

Alınan eski eşyaları hurdacıya sattıklarını kaydeden Özer, “ eskiden iki üç kuruş kazanabiliyorduk. Ama şimdi hurda da para etmiyor. Hurdacılar çoğu mala para vermiyor. Biz de vatandaşa az para teklif edince kimse eşyasını o fiyata satmak istemiyor. Eski bir televizyon için 10 lira fiyat verince insanlar satmıyor. Fazlasını verdiğimizde ise biz kazanamıyoruz. Baktık ki böyle olmuyor. Biz de bu işten vazgeçtik. Akşama kadar saatlerce yürümemize değmiyordu. Ayaklarımın altı su topluyordu. Ama eve elim boş dönüyordum” ifadelerini kullandı.