Arıza Çıkarmış…

Geçtiğimiz günlerde Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını görmek için Dünya Gıda Günü Kapsamında Elazığ'da düzenlenen etkinliklere katılmak üzere gelen bilim insanları ve beraberlerindeki misafirler kanyonları gezmek için tekne turuna çıkmış, teknenin su alması sonucu tekneyi kıyıya çeken kaptan, yolcuları tekneden tahliye etmiş ve yolcu tahliyesinin ardından su alan teknenin bir kısmı suya gömülmüştü.

Arıza Çıkarmış…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, Hakimiyet’e Göre köşemizde bu konu hakkındaki değişik kaynaklarca serdedilen bilgilerin sahihlik derecesini sorgulamış ve “Battı mı Batmadı mı?” diyerek valiliğin konu ile ilgili açıklama yapması gerektiğini dile getirmiştik.

Bu çağrımız üzerine Elazığ Valiliği Basın Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

İşte Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklama: “Cumartesi günü  tekne gezisi esnasında üç gezi teknesinden birinin su boşaltma pompasının arızalanması nedeniyle kaptan tarafından tekne kıyıya yanaştırılarak herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden yolcuları güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Kıyıya bağlanmasını müteakip yarısı suya batan tekne tekrar yüzer hale getirilmiştir. Konuyla ilgili olarak Valiliğimiz tarafından bir inceleme başlatılmıştır.”

Açıklama ile aydınlandık ve teknenin batmadığını, arıza çıkardığını ve bakıma alındığını öğrendik.

İnşallah bu kanyonlarla ilgili başka da arıza çıkmaz ve yeni sezonda görkemli bir açılışla turizmin hizmetine hep birlikte sunarız.