Arınç'ın Ziyaretinden Kalanlar

Geçtiğimiz hafta sonu eski TBMM başkanlarından Bülent Arınç Elazığ'ı ziyaret etti.

Arınç'ın Ziyaretinden Kalanlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babasının görevi dolayısıyla çocukluğu Elazığ’da geçen ve bu dönemde vefat eden kız kardeşinin Sürsürü mezarlığında metfun olduğu için zaman zaman şehrimize gelen Arınç’ın bu ziyareti, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in tepkisini çekti.

Sosyal medya hesabından “Yüce Allah devletimizi/milletimizi Bülent Arınç tipindeki siyasetçilerden de onların zihniyetlerinden de korusun, fırsat vermesin. Onları seven, bizi sevmesin.” Paylaşımı yapan Işıkver, sonraki paylaşımında ise Arınç’ın zikzaklarını, yanlış zamanda yanlış açıklamalarını dile getirerek eleştiri yağmuruna tuttu. Hızını alamayan Işıkver, Arınç’ı ağırlayan siyasimize de gönderme yaptı.

MHP Milletvekili Semih Işıkver’in Arınç’ı tarif ve tenkit ettiği tüm cümlelerin altına imzamızı atarız. Hakimiyet arşivine girildiğinde benzer onlarca yazı ile karşılaşılacağını, Arınç’ın ipe sapa gelmez açıklamalarını ve tavrını ne kadar sert bir dille dile getirdiğimizi okurlarımız da çok iyi bilir.

Arınç, zor zamanların değil tatlı su siyasetçiliği ile öne çıkmış birisi. 17-25’te de 15 Temmuz sonrasında da HDP konusunda da Kavala konusunda da yalpalamış ve dik bir duruş göstermemiş bir siyasetçi. Buna rağmen hem kendisi hem de oğlu ve damadı siyasetin tüm nimetlerinden sınırsız faydalanmaktan geri durmayan da bir siyasetçi.

Arınç’ın 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde muhalif durmasa da Erdoğan’a aleni destek vermediğini de biliyoruz. Bunda da en önemli pay, yine siyasetin nimetlerinde faydalanma arzusu olsa gerek.

Bizlerin Hakimiyet olarak yıllardan beri de eleştiri tahtasına oturttuğumuz Bülent Arınç’ın ilimize ziyareti ve ev sahipliği yapan siyasetçi ve şehir eşrafına yönelik düşünceleri ise Türk örf ve ananelerinde yer alan misafirperverliğimizin bir gereği olduğuna inanıyoruz.

Bazı aykırılıklarına rağmen bu ülkede önemli görevlerde bulunmuş, bundan da öte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aleni olarak hedefe koyup aleyhinde konuşmamış bir büyüğü olarak Arınç’a karşı,  Elazığ yöneticileri ve siyasilerine düşen de Elazığlının ev sahipliğini göstermesiydi.

Arınç’a muhalefette belki MHP Milletvekili Işıkver’den daha önde ve fanatik  olan bizi de arayıp “falan gün Elazığ’da olmayı planlıyorum” denseydi bizler de aynı ev sahipliğini yapardık. 

Bir isim sizi arıyor ve “misafirliğe geliyorum” diyorsa size düşen bunu red etmek ya da il dışındayım yalanına sığınmak yetişme tarzımız ile örf ve töremize göre çok doğru olmazdı.

MHP Milletvekili Semih Işıkver’in tepkisini ve içindeki samimi duyguları anladığımız kadar, Arınç’a ilimizin konukseverliğini gösteren yönetici ve siyasilerimizi de anlıyoruz.

Işıkver bu tepkisiyle ne kadar haklıysa ve doğru bir iş yapmışsa, il yöneticilerimiz de o kadar haklı ve o kadar doğru bir iş yapmışlardır.

Bir zoraki misafir üzerinden dostların birbirlerini üzmesine ve alınganlıklara kapı aralayacak bir gündeme çok da ihtiyacı yok bu şehrin.

Cumhur ittifakı milletvekillerinin son günlerde birlikte ortaya koydukları çalışmaların semeresini almak gibi bir gündemimiz olmalı ve bunu konuşmalı, bununla mutlu olmalıyız.