Arınç'a Göre Ak Parti Nasıl Kurtulur?

AK Parti'nin kuruluşunun 23. yıl etkinlikleri kapsamında TBMM eski Başkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, ilginç bir paylaşım yaptı.

Arınç'a Göre Ak Parti Nasıl Kurtulur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arınç, "Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Önümüzdeki kongre yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır" dedi.

Arınç’ın "Bu davaya gönül vermiş herkesi de tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için bu çatı altına davet ediyorum."  cümleleri elbette anlamlı ve doğru. Ancak Ak parti teşkilatları kuruluş felsefesinden ve erdemliler hareketinden o kadar uzaklaştı ve yolsuzluklara bulaştı ki düzgün ve karakterli insanlar partiden uzak durmayı tercih eder hale geldiler.

Çünkü bu insanlar, vicdanlarının sesini, Hakkın buyruğunu hatırlattıkları için toplantılarda istenmeyen adam ilan edildiler, uzaklaştırıldılar ve davadan soğutuldular.

Her bir teşkilat kendi kadro, hegemonyası ve iç dinamizmini kurdu ve kamu kurumlarından ihaleler kotarıp iş takipçiliği yapmanın avantalarına bulandılar.

Ak Partinin yeniden alternatif olması için genel merkezden başlamak üzere yeniden kuruluş ilkelerine dönmesi lazım. Olur mu? İstenirse pekâlâ olur. Yeter ki bir irade ortaya konsun.