Arı Yetiştiricileri Birliği Bölgesel Toplantısı Yapıldı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği 2

Arı Yetiştiricileri Birliği Bölgesel Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği 2. Başkanı Necati AYDIN, Gen. Bşk. Yar.  Yılmaz DOĞAN’ın  da katıldığı  birlik toplantısına  Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Bitlis, Muş, Batman, Şırnak, Mardin ve Adıyaman illerinin birlik başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla  Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda arıcılığın bölgesel sorunları ve 2017 yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da faaliyet gösteren arıcıların sorunlarına  çözüm arayışları için böyle bir toplantının arı yetiştiricilerinin ihtiyacı olduğunu söyleyen Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf ELİTOK “ Arıcılarımızın en büyük sorunu konaklama, bu konuda  orman ve meralarda  konaklama için bakanlıktan izin alınması yönünde çalışmalar yapacağız. Bu sorun çözüme kavuştuğunda arıcılığın önündeki önemli bir engel kalkacak” dedi.

Meralarını kullandıkları köylüleri mağdur etmeyeceklerini belirten ELİTOK “ Meralar hangi köye aitse belirli bir ücret ödenerek alınan izinler sonrası köylülerin mağdur olmasının önüne geçilecek. Bir diğer önemli sorunumuz olan balın etiketsiz satılması. Satılan bdigerarın mutlaka etiket ile satılması, gıda sicil izni olan bdigerara verilen cezaların aynı oranda markasız ve izin belgesi olmadan üretilen  bdigerara da  ceza kesilmesi önerildi.

ELİTOK, yapılan birlik toplantısı sonucu bütün birlik başkanlarında olumlu izlenim bıraktığını ifade ederek “ Bu toplantı bölgemizde faaliyet gösteren birliklerin birbirini tanıması, arıcıların sorunlarını bilmesi açısından son derece faydalı oldu. Bölgesel toplantılarımız bundaki sonraki süreçte belirli aralıklarla İnşdigerah yapılmaya devam eder” diye sözlerine ekledi.