Araç Sahipleri Dikkat

Özel Haber: Elazığlı İş İnsanı Yüksel Ercan ile kış aylarının yaklaşması üzerine kışlık bakımlar hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Yüksel Ercan, 'Otopratik Ercan Oto'da her marka aracınıza bakım, onarım, lastik, elektrik, lastik, jant, akü gibi hizmetleri tek çatı altından sağlayabilirsiniz' dedi.

Araç Sahipleri Dikkat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otopratik markası ile ilgili bilgi veren Yüksel Ercan: "Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarında lider firma konumunda olan Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından oluşturulmuştur. Otopratik, binek ve hafif ticari araçların kullanım ömürleri boyunca ihtiyaç duyabilecekleri ana ürünlerin sunulduğu ve araçlarla ilgili temel bakım hizmetlerinin verildiği bir mağazalar zinciridir. Müşterilerine her marka araç için güvenilir, hızlı ve uygun fiyatlarla servis hizmetini buluşturmayı kendine amaç edinmiştir" dedi. 

Aracınızın kış bakımını Ercan Oto’da yaptırın, yola karlı çıkın! Uzun yolculuklar ve sıcak havaların keyfini sürdüğümüz yaz mevsiminin bitmesiyle, kışa girmeden araçların mutlaka detaylı bir check-up'tan geçmesi gerekir. Siz yola güvenle devam edin diye, Ercan Oto’da araç check-up'ını ücretsiz sunuyoruz! Ercan Oto’da ücretsiz sunulan araç check-up'ı; lastikler, farlar, fren sistemi, fren hidroliği, akü, motor yağı, filtreler, antifriz, cam suyu, klima sistemi, ön düzen, silecekler, amortisör ücretsiz kontrolünü kapsar. Bu hizmetin sonunda aracınızda bir arıza tespit edildiğinde, sadece onayınız olması durumunda gerekli işlemler gerçekleştirilir.

KIŞ LASTİKLERİNE GEÇİŞ

Kış aylarında yaz lastiklerini 7 °C'nin altındaki düşük sıcaklıklarda kullanmaya devam ettiğinizde, yaz lastiklerimiz kış veya dört mevsim lastikler gibi performans gösteremez; fren mesafesi uzar, yol tutuşu azalır, lastikler daha hızlı aşınır ve kullanım ömrü azalır. Bu yüzden hava sıcaklığı 7 °C'nin altına düştüğünde kar yağmasını beklemeden kış lastiklerine geçiş yapılmalıdır.Bunun yanında kış bakımında lastik basınç değeri ve lastik diş derinliği de mutlaka kontrol edilmelidir. Lastik basınç değerinin araç üreticisinin tavsiye ettiği basınç değerinde olması ve lastik diş derinliklerinin 1,6 mm'nin altına düşmemiş olması sürüş güvenliği açısından oldukça önemlidir. Ayrıca ortalama 10.000 km’de bir ön ve arka lastiklerin yerleri değiştirmeli ve bu sayede lastiklerde düzensiz aşınma sorununun önüne geçilmelidir.

Silecekler: Sıcak geçen yaz mevsiminin sonunda, sileceklerde çatlaklar oluşabilir. Yağışların yoğun yaşandığı kış mevsimine girmeden önce, sürüş güvenliğinin olmazsa olmazı sileceklerin de mutlaka kontrol edilip, gerekirse yenilenmesi gerekir.

Farlar: Günlerin kısalması ve yağışların artmasıyla, kışın daha çok ihtiyaç duyduğumuz araç farlarının kış bakımında mutlaka kontrol edilerek, gerekirse ampullerin yenilenmesi ve far temizliği işleminin gerçekleştirilmesi gerekir.

Akü: İyi kalitedeki bir akünün kullanım ömrü ortalama 5-7 yıl arasındadır. Buna rağmen uzun süren sıcak havalar araç aküleri için uyarıcı niteliğindedir. Bu yüzden kış mevsimine girmeden önce mutlaka akü testi yapılarak akünün aşınma durumu, şarj seviyesi ve akü sıvısı test edilmelidir. Aküde aşınma veya şarj seviyesi ile ilgili bir problem yoksa ve sadece akü sıvısında eksilme mevcutsa akü sıvısının tamamlanması yeterli olacaktır. Fakat akü testi sonucunda aşınma ve şarj seviyesinde problem olduğu tespit edilirse akünün yenilenmesi gerekebilir.

Periyodik Bakım: Periyodik araç bakımı sırasında yapılacak işlemler araç marka, model ve üretim yılı ile kat edilen kilometreye göre değişiklik göstermekle birlikte, periyodik araç bakımı sırasında genel olarak motor yağı değişimi ile yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi değişimi işlemleri yapılır. Bunun yanında kat edilen kilometreye göre ihtiyaç halinde yakıt filtresi ve triger kayışı değişimi işlemlerinin yanında ücretsiz araç check-up'ı sırasında bir sorun tespit edilirse akü, silecek, fren balatası gibi parçaların da yenilenmesi gerekebilir. Ercan Oto’da sadece ihtiyaç duyduğunuz işlemleri, sadece onayınız dahilinde ve ne ödeyeceğinizi önceden bilerek yaptırır, işlemler sonunda sürprizlerle karşılaşmazsınız.