Anayol Partisi Elazığ İl Kongresi gerçekleştirildi

Ana Vatan Partisi'nin devamı niteliğinde olan Anayol Partisi Elazığ İl Başkanlığı'nın il kongresi yapıldı.

Anayol Partisi Elazığ İl Kongresi gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anayol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt'un başkanlığında toplanan kongrede Turgut Özal'ın misyonunun sürdürüleceği belirtildi.

"ÖZAL'IN MİSYONUNA VE VİZYONUNA İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİR DÖNEMDEYİZ"

Başkan Karakurt tarafından yapılan açıklamada,
  
‘’Rahmetli Turgut Özal'ın vizyonu ve misyonuyla 2009'da kapanan Ana Vatan Partisi'nin devamıyız. Niçin yeniden ihtiyaç duyduk, Türkiye siyaseti sahnesine? Bunun için günümüzdeki yöneticileri iyi analiz ettiğimiz zaman zaten Türkiye'de merkezsanın ihtiyacı olduğu ve rahmetli Özal'ın misyonunun ve vizyonunun ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Dolayısıyla bu kargaşalık döneminde, siyasette tam bir çıkmazın içine girdiği bir dönemde bizler çıktık, sizlerle beraber önümüzdeki Türkiye'de yeniden Rahmetli Özal'ın biliyorsunuz ikinci Türkiye'de ekonomi hamlesi projesini gerçekleştiremeden göçtü gitti. Onun için bunun öğrencileri olarak bıraktığı yerden alıp devam edeceğiz. ‘’ dedi.

Anayol Partisi il kongresinin amaçlarından bahseden Genel Başkan Ali Karturt,

‘’Türkiye çapında şu anda teşkilatlarımızı tamamlamak üzereyiz. İşte Malatya yapıldı, Düzce yapıldı, Adıyaman yapıldı ve şu anda da gördüğünüz gibi Elazığ'dayız. Buradan Diyarbakır'a, oradan Mardin'e, Urfa'ya ve Türkiye'nin her tarafına adım adım dolaşıyoruz. Önümüzdeki bu kongrelerden sonra da il teşkilatlarının binalarına açılmak üzere diğer siyasi partilerin, bugünkü iktidar partilerinin üst düzey yöneticileriyle de görüşüyoruz. Onlar da partilerinden memnun değiller. Birçoğu önümüzdeki günler beraber kol kola hareket etme durumları var. Ama biz daha çok siyasi partilerden ziyade bu gücü, Rahmetli Özal'ın demokrasiye zincir vurulduğu, 12 Eylül'den sonra tek başına çıkıp, bugünkü kalabalıklar da yoktu bu arada, 3 kişiyle 5 kişiyle, Rahmetli Özal'ın bir araya getirerek tek başına iktidar olduğu bir günden bugüne geldik. Dolayısıyla biz daha şanslıyız. Bakın şu anda partimizin yeni olmasına rağmen İl Kongresi'nde 40-50 kişiyle başlıyoruz ve önümüzdeki günler yaklaşık herhalde Ankara'da büyük kurultay da ile 10 bin kişiyle yapacağız. Öyle gözüküyor.
Evet, Türkiye'nin siyasetinde günümüzde en önemli problemlerimizden bir tanesi ekonomi. Biliyorsunuz ki şu anda hepimizin işleriyle ilgili sıkıntılar var. Ben siyasetin dışında iş adamıyım. Turizmle uğraşıyorum, mimarım, inşaatla uğraşıyorum. Ama Türkiye'de maalesef ve maalesef bırakın para kazanmayı, elimizdekileri korumanın şu anda mücadelesini veriyoruz. Bu da yanlış ekonomi politikaları uygulaması. Bugün Türkiye'de bankaların verdiği, görüyorsunuz %50 küsur faiz veriyor ama real rakamlarda %110. Bu ne demektir? Cebinizdeki paranın %60'ı gidiyor. Yani bankaya yatırsanız bile değerinde %60'ı kayboluyor. Bunun için de Türkiye'nin en önemli birinci sorunu ekonomi. Ama ekonominin düzelmesi için neler yapmamız lazım? Birincisi adaleti yeniden düzeltmemiz lazım. Yani adalet olmayan bir ülkede, adalet mekanizmasının hiç çalışmadığı bir ülkede kimse size para getirmez. Ve hiç kimse yurt dışından, yabancı sermaye sizin ülkenize gelmez. Rahmetli Özal'ın biliyorsunuz dünyayla entegresi ve dünyayı tanımasıyla ekonomide başarılı olmuştur. Bunun da sebebi şudur, bizim o dönemlerde IMF'de herhangi bir ihtiyacımız yokken, Rahmetli Özal demiştir ki, IMF'yi bu ülkeye kesinlikle getirmemiz lazım. Tek sebebi vardır. Tek sebebi, iyi bir denetleme mekanizması kurmak için. Yani bize denetleyici bir mekanizma olması lazım. Bugünkü iktidarın, yaklaşık 23 yıldır iktidarın maalesef bir denetleme mekanizması yok. Niye yok? Çünkü denetleme mekanizması olursa, istediği gibi devletin bütçesini har vurup harman savuramaz. Bunun için de biz elimizden geldiğince olumlu muhalefet yapıyoruz. Ama biliyorsunuz ki her iktidarın sonu geldiği gibi bu iktidarın da sonu geldi. Ve sonu gelen iktidarlar biraz başlarlar saçmalamaya. Ve geçen gün gencecik 3 tane kızımız gördünüz. Yani hepimizin gurur kaynağı, Türk ordusu hepimizin gurur kaynağı. 3 tane kıza önceden hiç sesi, sesleri çıkmıyor ve tören yapılıyor. Ama ne tesadüftür ki hepimizin ailelerinden İmam Hatip'te de okuyan var. Biz İmam Hatip falan karşı değiliz. Ama her ne hikmetse İmam Hatip mezunlarının derneğinin bir konuşmasında o çocukların, o genç subayların, gururumuz olan subayların yanlış yaptıkları ve o zaman soruşturma kararı alıyorlar. Bunun için dediğim gibi ülkemizde maalesef ve maalesef bu çıkmazların içinde bizlere çok görevler düşüyor. Ve o çocukları belki şu anda ordudan temizleyebilirler, temizleyeceklerdir. Ama bunun sorumlusu bizler olacağız.

Niye? Bizler sustukça elimizdeki ekmeği alırlar, ordumuzu dağıtırlar ve bizi dış ülkelere rezil ederler. Böyle bir dönemeçteyiz. Onun için hepimize görev düşüyor.’’ Dedi.

ANAYOL PARTİSİ'NİN TEMEL AMACI NEDİR?

Açıklamalarına devam eden Karakurt; ‘’Anayol Partisi'nin temel amacı adil bir düzen, adaletli bir düzen. Biliyorsunuz bu topraklar dünyanın en zengin toprakları. Ama bunu her zaman söylüyoruz. Bu zengin toprakların fakir bekçileri olmaktan bu halkı kurtaracağız. Bu, bu insanların kaderi değil. Bu zengin toprakların bekçisi olmak bu insanların kaderi değil. Ve bu zengin toprakların gelirlerini eşit, adil, adaletli bir şekilde paylaşacağız ki halk kazanacak.

Ve görüyoruz maalesef bugün Türkiye'de bir sürü parti var. 154 tane parti kurulmuş. Bundan yaklaşık 35 tanesi bugün seçime giriyor. Biz de önümüzdeki günlere seçime giriyoruz. Ama dikkat ederseniz hepiniz duyuyorsunuz. Bütün siyasi partiler devleti seviyor. Herkes devleti seviyor. Peki, devleti seviyor da, Rahmetli Özal'ın dediği gibi, devlet ne için var, millet için yok mu? Millet o zaman, milleti sevmemiz lazım. Devletin baki kalabilmesi için, devletin güçlü olabilmesi için milleti sevmemiz lazım. Onun için devlet milletsiz, millet devletsiz yapamaz.’’ Dedi.

Toplantıda Anayol Partisi olarak Elazığ'daki hedeflerini anlatan Anayol Partisi Elazığ İl Başkanı Cem Dindar,

‘’Öncelikle Sayın Genel Başkanıma, Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya İl Başkanımızda kongremize geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Anayol ailesi olarak gerçekten burada sizleri görmekten mutluluk duyduk. Şimdi Anayol Partisi dediğimiz gibi Turgut Özal'ın tekrardan günümüzde yaşatılması demektir. Çünkü 70'li yılların sonlarında ülke çöküşe girmişti ve Demirel döneminde 70 cente bile ihtiyacımız var dediği dönemlerde Sayın TURGUT ÖZAL Devlet Planlama Teşkilatı'nda ekonomiden sorumlu olarak getirildi ve tecrübesiyle liberal bir ekonomi anlayışıyla ekonomide hızlı bir gelişme katledildi.  Şimdi Türkiye'deki en büyük sorun gitgide ekonomi sorunu başladı. Ve bu ekonomi sorunu artık emeklilere, alt ve orta gelirlere kadar yansıdı. liberal bir ekonomiyi hedefleyen ve adil bir adaletle Turgut Özal yolunda inşallah Elazığ'da da büyük bir teşkilatlandırma yaparak devam edeceğiz.

Bizim diğer partilerden farkımızı izah edeyim. Rahmetli Özal'ın misyonudur ve bizim de devam ettirdiğimiz vizyon ve misyondur. Biz de milliyetçiyiz, biz de sosyal demokratız, biz de muhafazakarız, liberalizm. Ama bizim liberal anlayışımız, milliyetçilikle muhafazakarlığının kontrolü olmayan bir liberalizm. Biliyorsunuz insanları kültüründen koparır, batı hayranlığına iter. Biz örfü adetlerimize bağlı, geleneklerimize bağlı ve bunların kontrolü olan bir liberalizmi kabul ediyoruz. Aynı şekilde milliyetçilik anlayışımızla yine sosyal demokratla muhafazakarlığının kontrolündeki bir milliyetçiliği kabul ediyoruz ki bu kontrolde olmayan bir milliyetçilik kökten ırkçılığa götürür ki bu ülkenin yapısına uygun değildir. Aynı keza bizim muhafazakarlık anlayışımız da yine liberalizmle milliyetçinin kontrolü olan bir muhafazakarlık anlayışıdır ki eğer bunların kontrolü olmayan bir muhafazakarlık anlayışı bizi kökten dinciliğe götürür. Yani Türkiye Cumhuriyeti'ne uygun değil. Onun için bizim diğer partilerden farkımız bu, rahmetli Özal’ın misyonunda ki fark da bu.’’ dedi.

Anayol Partisi Elazığ İl Kongresi gerçekleştirildi

Anayol Partisi Elazığ İl Kongresi gerçekleştirildi

Anayol Partisi Elazığ İl Kongresi gerçekleştirildi

Anayol Partisi Elazığ İl Kongresi gerçekleştirildi