ZÜLFÜ ÜÇER:''DÜNYA HAFIZLAR HAFTASININ HAFIZLARIMIZ VE İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM''

Kübra Kabukçu/Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Zülfü Üçer,Dünya Hafızlar Haftasını nedeniyle bir açıklama yaptı.

TAKİP ET
 

Üçer yaptığı açıklamada,'' Kur'an-ı Kerim'i Fatiha Suresi'nden Nas Suresi'ne kadar usulüne uygun şekilde ezbere okuyabilenlere hafız denir. Evrensel Hafızlar Derneği olarak hafızlığı tanıtmak, teşvik etmek ve hafızların sorunlarına çözümler üretebilmek amacıyla her yıl üç ayların başlangıcı olan Receb ayının ilk haftasını Dünya Hafızlar Haftası olarak kutlamaktayız. Dünya Hafızlar Haftası'nın ve İdrak edeceğimiz üç ayların ülkemiz ve İslam lemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyuran Allah Resulü Kur'an-ı Kerim'in sahih okunmasına, ezberlenmesine ve anlaşılıp hayata tatbik edilmesine çok önem vermiştir. Asr-ı saadette Efendimizin, sahabenin Kuran-ı Kerim'i öğrenmesini - öğretmesini ve ezberleyerek hafız olmasını birçok vesileyle teşvik ettiğini biliyoruz.''dedi.

Zülfü Üçer,'' Dini değerlere karşı bir kısım insanların saygısızlıkları aslında yeni tezahür etmiş değil. Dün vardı, bugün var, yarın da olacaktır. Kfirler istemeseler de Allah'ın nurunu tamamlayacağına imanımızdan aldığımız manevi güç ile yapacağımız faaliyetlerle milletimizin duygularını istismar ederek, din kisvesi altına saklanarak dini kendi emelleri uğruna kullanan FETÖ gibi oluşumlara karşı gençlerimizin özellikle de hafız ve hafız adayı kardeşlerimizin bilinçlendirilmesine katkı sağlamaya EHAD ailesi olarak devam edeceğiz.Kuruluşundan bu güne kadar birçok hayırlı hizmete vesile olan Evrensel Hafızlar Derneğimiz, 81 ildeki şubelerimiz ve 550'yi aşkın ilçedeki temsilciliklerimiz ile hafızlık eğitimi gören öğrencilere sağladığı maddi ve manevi desteğin yanında, insanların Kur'an'la irtibatlarını sağlamlaştıran faaliyetler yürütmeye de devam etmektedir.Evrensel Hafızlar Derneğimiz ülkemizdeki hafızları tespit ederek, hafızlarla irtibata geçmeyi, hafızlıklarının korunmasına destek olmayı, eğitim-öğretimlerine daha verimli bir şekilde devam edebilmelerine, istihdamlarına ve kendilerini geliştirmelerine yönelik pek çok çalışma yaparak hafızların Kur'an hizmetlerinde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla Hafızlar Bilgi Sistemi geliştirmiştir. Dünya Hafızlar haftasının Hafızlarımız ve İslam lemine hayırlı olmasını cenabı haktan niyaz ederiz.''diye ifade etti.

 

 

 

Bakmadan Geçme