Yusuf Özdağ: Yanlışlar Eleştirilmeli, Başarı Takdir Edilmeli
Ataşehir Mahalle Muhtarı Yusuf Özdağ, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.
Muhtar Özdağ, mahallesinin sorun ve sıkıntılarından bahsederken özellikle sosyal alan eksikliğine dikkat çekti. Özdağ aynı zamanda şehirde eleştiri ve takdir konularının ya muhalifliğe ya da yandaşlığa yorulduğundan dert yanarak “eleştiri ya da takdir kişinin yandaş ya da muhalif olduğunun bir göstergesi değildir” dedi.
Muhtar Özdağ, mahallerinde altyapısal sorunlar yaşandığını ancak bu sorunların yapılacak çalışmalarla giderileceğine inandığını belirterek: “Ataşehir mahallemiz, yeni bir mahalle. 2009 Sürsürü'den ayrılıp mahalle oluyor. Yeni mahalle olduğu için gelişimi de sürekli yenileniyor. Sürekli gelişmeye açık bir mahalle. Yeni yerleşim yerlerimiz oluşmaya devam ediyor. Bundan kaynaklı bizim altyapısal açıdan sıkıntılarımız mevcuttu ama şu anda da sizlerin de bilmiş olduğu üzere mahallemizde altyapı çalışmaları yürütülüyor. Bu altyapı çalışmalarının sonunda temennimiz o ki İnşallah altyapısal açıdan sıkıntılarımız kalmayacak. Buna binaen yine mahallemizde altyapıdan kaynaklı yollarımızda sıkıntılar mevcut. Yollarımızla ilgili sıkıntıların da inşallah altyapı çalışmaları sonlandıktan sonra ortadan kalkacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
“SOSYAL DONATI EKSİKLİĞİMİZ VAR”
Ataşehir Mahallesi'nde sosyal alan eksikliği olduğunu belirten Muhtar Yusuf Özdağ, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Mahallemizde sosyal donatı açısından biraz eksikliklerimiz mevcut. Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'ndan mahallemize bir gençlik eğitim ve kültür merkezi istiyoruz. Gençlerimizin içerisinde ücretsiz bir şekilde kurslarını görebileceği, eğitim faaliyetlerini destekleyici şekilde takviyeler yapılabileceği dersliklerin olmasını isteriz. Buna binaen sosyal donatı alanlarında mahallemizdeki emekli olan vatandaşlarımızın, gençlerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir lokanta olmasını isteriz. Özetle sosyal donatı alanında eksikliklerimiz mevcut.”
Muhtar Özdağ bir diğer talepleri olan karakol talebiyle ilgili olarak: “Bizim mahallemizde biliyorsunuz Abdullahpaşa karakoluna bağlı bir mahalle. Burada bizim yine yetkililerden talebimiz olacak. Mahallemize bir karakol yapılırsa bu da bizim mahallemizin eksikleri arasında diye düşünüyorum. Yani talepler bu doğrultuda bizler de yine talep edeceğiz. İnşallah bu doğrultuda çalışmalar gerçekleşirse güzel olacak diye temenni ediyoruz.” cümlelerini kurdu.
“NE YANDAŞ NE DE MUHALİFİZ”
Muhtar Yusuf Özdağ, açıklamasını şu eleştiriyle sonlandırdı: “Sıkıntılar üzerinden konuşurken şunlara da değinmek istiyorum. biliyorsunuz malum olduğu üzere ben de bir gazeteciyim. Kendi görüşüm kendi bakış açım üzerinden şunu ifade etmek isterim. Eleştiri yapıldığı zaman eleştirilerden dolayı bizim toplumumuzda eleştiri yapan kişi ya yandaş oluyor ya da muhalif oluyor. Aslında bu benim kendi bakış açıma göre yanlış bir şey. Biri bir şeyi yapıyorsa doğru bir şekilde yapıyorsa bunu tebrik ettiğin zaman doğru bir şekilde olumlu bir şekilde eleştirdiğin zaman yandaş olduğu anlamına gelmiyor. Takdir etmek gerekir bazı konuları. Fakat eleştiri yaptığın zaman da olumsuz bir eleştiri ise buda o kişiye karşı muhalif olduğu anlamına gelmiyor. Toplumumuzda böyle bir algı var. Bu algının kırılması gerekiyor kendi düşüncem tabii. kamuoyu da toplumda bunu böyle takdir eder ki, eleştiriler doğru bir şekilde yapıldığı zaman toplumumuzu daha iyi bir şekilde yönlendirmeye sebep olacaktır. Bu konuda da biz muhtarlar olarak neden bu konuya değindik? Bizler gerektiği yerde eleştiri yaparız. Olumsuz veya olumlu gerektiği yerde takdir ederiz. Bunlar yapıldığı zaman bizleri bir kefeye lütfen koymasınlar. Bizler ne yandaşız ne muhalifiz. Bizler mahallenin daha iyi bir şekilde hizmet alması amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak bir şekilde çalışma yapmaya çalışıyoruz.”