Yürüyüş ve otobüs durakları

Hem görevimiz hem de şehrimizde neler olup bitiyor merakıyla yerel haberleri titizlikle takip etmeye çalışıyoruz.

TAKİP ET

İki gün önce şöyle bir habere denk geldik.

“Elazığ'da Dünya Yürüyüş Günü nedeni ile sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve katkılarıyla Elazığ Kültür Park alanında stant çalışması ile başlayan etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden idareciler, çalışanlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılan stant üzerinden yapılan bilgilendirme ve tanıtımdan sonra sağlıklı yaşama teşvik ibareli çeşitli afiş, pankart ve Türk bayrağı eşliğinde Kültür Park alanındaki parkurlarda yürüyüşe geçildi. Kalabalığın katılımıyla renkli görüntülere sahne olan yürüyüş etkinliği, daha sonra başladığı gibi, stant çalışmasının yapıldığı alanda sona erdi. Yürüyüş sonunda, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından sağlıklı beslenmeyi temsil ve teşvik amacıyla katılımcılara su ve elma dağıtıldı.”

Haberin özeti ve mesajı şu ki yürümek hem sağlık hem de yaşam konforu açısından önemli ve gerekli.

Bunun içindir ki belediyelerin son yıllarda en çok rağbet edilen ve takdir gören hizmetleri park ve yürüyüş alanları.

Sabah ve akşam saatlerinde yoğun olmak üzere günün hemen her saatinde ve yine her yaştan yürüyen insanlara rastlayabiliyoruz. En son bir bayram arifesinde Ulukent Selimiye Cami yanındaki parkta oldukça keyifli bir yürüyüş yapan biri olarak bu mutluluğu ve zevki yakından bilenlerdenim.

Bu haberden ve gözlemlerimizden de anlaşılacağı gibi yürümek çok faydalı ve gerekli.

Tamam da “konuyu nereye bağlayacaksınız? dediğinizi duyar gibiyim.

Mesleğimizin ve bir vatandaş olmamızın gereği toplum içinde olmak, halkın içine karışmak ve onların duygularını öğrenmek, halkın yürüdüğü sokaklarda yürümek ve biraz da yokluktan toplu ulaşım araçlarını sıklıkla kullanıyorum. Evden işe ya da farklı toplantı ve programlara gitmek amacıyla kullandığım belediye otobüslerinde gördüğüm şu ki hemen hemen 200-250 metrede bir durak var.

Durak sayısı çok olunca da minibüslerin 15 dakikada gittiği noktayı belediye otobüsleri 45 dakikada zor gidebiliyor. Bu durum ise hem ciddi bir zaman kaybına hem dur-kalktan dolayı önemli bir yakıt tüketimine hem de vatandaşların belediye otobüsleri yerine minibüsleri tercih etmelerine sebep oluyor.

Yetkililere önerimiz şu ki, madem yürümek çok faydalı. Maden sağlıklı bir yaşam için yürümek şart. Madem devlet olarak bunun ne kadar faydalı olduğuna dair halkı bilinçlendirmek adına etkinlikler yapıyoruz, o zaman neden otobüs durakları arasına bir standart getirmiyor ve en az 500 metre gibi bir kural koymuyoruz.

Bu konu yetkililer tarafından masaya yatırılmalı. Belki birkaç gün bir tepki olacaktır durakların sayısının azaltılmasıyla ilgili ama bir hafta sonra ulaşım süresinin kısalması dolayısıyla tepkiler teşekküre dönecektir.

Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün bu konuda bir rapor ve taslak çalışma yaparak üzerinde yoğunlaşması eminiz ki ulaşımdaki bu sorunun çözümüne katkı sunacaktır.

Bakmadan Geçme