Yurt dışına gidecekti, Elazığ'a geldi

Yıllardır börekçilik sektöründe olan Mehmet Ersöz yurt dışı hayali kurarken Elazığ'a geldi.

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezlerinden birisi olan börek kaliteli olmadığında mide yakması gibi durumlar ortaya çıkartıyor. İyi bir börek ustası olan Mehmet Ersöz hayat hikayesini Hakimiyet için anlattı. İşte detaylar…

“YURT DIŞINA GİDECEKTİM ELAZIĞ'A GELDİM”

Börekçi olmak aklımın ucundan bile geçmedi diyen Ersöz: “Börekçilik sektörüne girmek ilk başta hiç aklımda yoktu. 2010 Yılında yurt dışına gitme planım vardı. Gitmeme az bir zaman kala harçlığımı çıkartmak için börekçi akrabalarımın yanında işe başladım. Sonra bir baktım börekçi olmuşum. Yurt dışı planım iptal oldu. 14-15 senedir bu işe devam ediyorum” dedi.

“MEMLEKET ÖZLEMİ AĞIR BASTI”

İstanbul'da börekçiliğe başlayıp Elazığ'a gelen Ersöz: “İstanbul'da başladım bu işe orada şubelerim var. Şükürler olsun bu günümüze. Bir buçuk sene oldu Elazığ'a geldim. Memleket hasreti ağır bastı. Fethi Sekin Şehir Hastanesi karşısında hizmet veriyorum” dedi.

“İYİ BİR İŞLETME KALİTELİ MALZEME KULLANMALI”

Kaliteli ürünler kullandığını belirten Ersöz: “Çok kaliteli ürünler kullanıyorum. Diğer işletmelerden en ayıran özelliğimiz bu diyebilirim. Elazığ'da işini hakkıyla yapan esnaf oldukça az. Kaliteli malzeme, iyi bir usta, iyi bir işletme olmak için yeterli olacaktır” diyerek konuşmasını bitirdi.

Bakmadan Geçme