YÜREKLİ BELEDİYECİLİK

Bir ilin gelişmesinin, kalkınmasının, modernleşmesinin ve bütün bunların ortaya koyduğu görüntünün temelinde belediyecilik hizmetleri yatmaktadır

TAKİP ET
Bir ilin gelişmesinin, kalkınmasının, modernleşmesinin ve bütün bunların ortaya koyduğu görüntünün temelinde belediyecilik hizmetleri yatmaktadır. Bu hizmetleri sağlayacak olan da ufku geniş, vizyon sahibi entelektüel belediye başkanlarıdır. Belediye başkanları seçmen tarafından büyük ümitlerle seçilirler.

İlimizin belediye başkanı da büyük ümitlerle seçildi. Ankara gibi büyük bir şehrin belediyesinde yıllarca bürokrat olarak görev yapmış, belediyeciliği tabir yerindeyse en merkezinde bulunarak gözlemlemiş, dolayısıyla ufku geniş, vizyon sahibi bir belediye başkanı ümidiyle seçildi. Belediye başkanlığı seçimlerinden önce projelerini tanıtırken işte Elazığ'ın aradığı belediye başkanı bu dedim büyük bir sevinçle. Doğrusu ben de sayın başkanla ilgili büyük ümitler beslemiştim. Fakat ne yazık ki neredeyse üçüncü yıla girilecek Elazığ'a yakışır bir belediyecilik anlayışı kendi adıma göremedim. Asfalt dökümü, yol genişletilmesi, bulvarların yeniden düzenlenmesi gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında yeni bir şey yok. Yani Elazığ'ı önceki dönemden ayıracak ne var diye baktığımızda doğrusu pek bir şey görmedik. Ha ne olmasını istiyorsunuz diye sorarsanız öncelikle şehir yapılanmasının, kentsel dönüşümün, ulaşımın, alt yapı, şebeke suyu ve park probleminin daha ciddi problemler ortaya çıkmadan çözülmesine yönelik adımların hızla atılması gerektiğini ifade etmek isteriz.

Daha önce de bu köşe yazdık Çayda çıra yeni kurulan bir mahdigere fakat yapılar ne kadar denetleniyor. İnşaatların neredeyse tamamı yolların hemen sağına veya soluna yapılıyor. Oysa bildiğimiz kadarıyla inşaatların yoldan bir miktar geride olması gerekiyor. Ayrıca isteyen istediği gibi kazı çalışması yapıyor. Kimi artezyen vuruyor, kimi kanalizasyon için, kimi elektrik veya başka kablolar için yolu kapatarak kazı yapıyor.

Elbette hayır çarşısı güzel bir proje, elbette kültürel faaliyetlerde bulunmak güzel fakat belediye hizmetleri daha ön planda olmalı. Sayın belediye başkanının bir gün kendi özel aracıyla şehre gelmesini ve aracını ücretli parkların dışında park etmesini öneririz. Yine bir iş çıkışı kendi arabasıyla ordu evinin oradan evine gitmesini öneririz. Burası büyük bir metropol değil orta düzeyde nüfusa sahip bir il. İnanıyoruz ki sayın belediye başkanı istediği süre içerisinde evine gidemeyecektir.

Bir başka konu da sayın belediye başkanının bazı projelerini yine kendisinin iptal etmesidir. Daha önce şehrin gelişmesini engelleyen kurumların şehir dışına çıkarılacağı sözü verildiği halde bundan vaz geçildi. Geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanı şehrin girişlerine kapılar yapılacağını ifade etti. Doğrusu biz de çok yerinde bulmuştuk bu kararı. Ülkemizin başkentinden tutun da birçok ilde bu kapılar var. Fakat ne yazık ki bundan da vaz geçildi. Vaz geçilme sebebi maliyet ise bu hesaplama yapılmadan projenin kamuoyuna açıklanması en hafif deyimiyle ilgililerin sorumsuzluğudur. Yok eğer yerel bir kanalda yapılan eleştiriler ise burada sayın belediye başkanının hata yaptığını projesinin arkasında durmasını gerektiğini ifade etmek isteriz.

İşte burada yürekli belediyecilik yapmak gerekir. Tüm projeler ve hizmetler biraz da böyle bir belediyecilik anlayışına bağlıdır. Yanlışta elbet ısrar etmek doğru değildir. Ama sırf muhalefet olsun diye yapılan eleştiri varsa buna da kulak tıkamak gerekir. O zaman ben de kamuoyu adına bu kapıların yapılmasının daha iyi olacağını ilimize farklı bir görüntü kazandıracağını söylüyorum. Sayın belediye başkanı bunu da kaale alacak mı acaba? Benim sayın belediye başkanına önerim birilerinin 'hizmet yapılmasın da bu başkan gitsin hizmet ederse bir daha gitmez' gizli temennilerine aldanmamasıdır. 

 

Bakmadan Geçme