YRP Seçmeni Geri Dönüyor

Metropol Araştırma Şirketi'nin Eylül 2024'te yaptığı son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

TAKİP ET

Şirketin yaptığı ankette vatandaşlara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti ve CHP'nin oyunun yüzde 21'de eşitlendiği görülürken "Kararsız, cevapsız ve protesto" oyların oransal olarak dağıtılmasının ardından AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yeniden birinci parti oldu.

Anket sonuçlarına göre, AK Parti 31,9 oranında oy alırken, CHP ise 31,4 oranında oy alarak ikinci parti konumuna düştü.

Ankette MHP'nin oyu 9,3, İYİ Parti'nin oyu 4,9, DEM Parti'nin oyu 9,6, Yeniden Refah Partisi'nin oyu 3,9, Zafer Partisi'nin oyu 3,7, TİP'in oyu 1,7 diğer partilerin oyu ise 3,6 olarak tespit edildi.

Bu tabloyla da görüldüğü gibi Ak Parti'den YRP'ye giden oylar yeniden yuvaya dönmüş.

Fatih Erbakan'ın liderliğiyle birlikte yeni bir alternatif olacağına yönelik bir emare göremeyen ve bu umutla Ak Partiden YRP'ye giden seçmen, yaşadığı hayal kırıklığından sonra tekrar Ak Partiye döndü.

Bu dönüş ise Ak Partiyi yeniden birinci parti konumuna yüksetti.

Ancak Ak Partiyi 29 Ekimde ismi kamuoyuna açıklanacak Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni partisinin de bir süre zayıflatabileceği ifade ediliyor.

Ağıralioğlu , halkta yeni bir umut ve alternatif oluşturabilirse, hem Ak Parti hem MHP hem İyi parti hem de partisinden memnun olmayan CHP'nin devletçi ve milliyetçi tabanından oy alabilir. Ancak bu sinerji oluşturulamazsa Yavuz Ağıralioğlu da Fatih Erbakan'ın akıbetini yaşayabilir.

Bakmadan Geçme