Yöneticilerin Yatırım Atağı

ELAZIĞ'IN YENİ YATIRIMLARA KAVUŞMASI ADINA İL YÖNETİCİLERİNİN  GAYRETLERİ DEVAM EDİYOR

TAKİP ET
ELAZIĞ'IN YENİ YATIRIMLARA KAVUŞMASI ADINA İL YÖNETİCİLERİNİN GAYRETLERİ DEVAM EDİYOR. GEÇTİĞİMİZ AYLARDA BELEDİYE BAŞKANI YANILMAZ'IN İŞ ADAMLARI HEYETLERİNİ İLİMİZDE AĞIRLAMASININ VE ŞEHRİMİZİN EKONOMİK POTANSİYELLERİNİ TANITMASININ ARDINDAN İLİMİZ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM'IN DUBAİ'DEN YATIRIMCILARI DAVET ETMESİ ŞEHRİMİZ İÇİN YENİ BİR UMUT IŞIĞI OLDU

İLK ADIM YANILMAZ'DAN GELMİŞTİ

Belediyecilik alanındaki projeleri ile şehirde ciddi bir değişim ve dönüşüm başlatıp birçok eserleri ile ülkede örnek alınan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu hizmetleri yanında şehrin ekonomik gelişmelerine katkı sunmak adına birçok ilke imza attı.

İlimizin ekonomik kaynak ve yatırımcı avantajlarını tanıtmak amacıyla birçok yatırımcı grubunu Elazığ'a davet eden, gelen heyetlerle 2-3 gün boyunca bizzat kendisi ilgilenen Başkan Yanılmaz, hem hammadde kaynaklarını hem de OSB, ETSO, Ticaret Borsası kurumlarımızı ziyaret ederek ekonomik potansiyellerimizi ortaya koymuştu.

VALİ KALDIRIM'DAN ÖRNEK GİRİŞİM

İlimizin yatırımcıların gündemine girmesini sağlayacak bir adım da Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan geldi. Vali Kaldırım'ın özel gayretleri ile çok sayıda Dubaili iş adamı şehrimize geldi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ELAZIĞ'A GELDİ

Elazığ Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa düzenlediği ve Arap işadamlarına Elazığ'ın tanıtıldığı programa Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Armada Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Rahif Hakmi, Elazığ Ticaret Odası Başkanı İdris ALAN, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mesut ÖZTOP, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan temsilciler katıldı.



KARARLARINI VERECEKLER

“ Elazığ'da yatırım yapmak için 10 neden?” adlı tanıtım programından sonra değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “ Armada Grubunun Dubai'de geleceğini daha önce söylemiştik. Türkiye'de yatırımları olan Dubai'de Londra'da, Hindistan'da yeni bir yer almışlar. Dünyanın değişik yerlerinde yatırımları olan bir grup. Bizde kendilerine hangi alanda yatırımlar yapacakları konusunda şehrimizin potansiyeli ilgili bir sunum yaptık. Hem turizm sektöründe, hem enerji, yer altı kaynakları, sağlık, üniversite alanlarında neler yapılabilir konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Bugün ve yarın yatırım yapılabilecek alanları da gösterip ona göre kararlarını verecekler. ‘'dedi.

ELAZIĞ'IN CİDDİ POTANSİYELİ VAR

Vali Kaldırım;''Bunlar uluslararası yatırımcılar, potansiyel neredeyse oraya giderler. Elazığ'da da ciddi bir potansiyel var. Bir değerlendirme yapıp bize dönüşleri olur. Kendileri özellikle Hazar Gölü çevresinde bir proje yapabileceklerini ifade ettiler. Biz kendileri ile Trabzon'da yakın çalışıyorduk. Defalarca Dubai'ye gittik kendileri de geldiler. Yatırım kararı alana kadar çok uğraştık. Devletin arkalarında olduğunu htirmiştik. Onlarda Trabzon'da bir yatırım kararı aldılar.” dedi.

SUUDİ YATIRIMCILAR DA GELECEK

Elazığ'a Suudi Arabistan'dan da yatırımcı davet etiğini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım şunları söyledi: “Dubaili yatırımcıların ardından Suudi Arabistan'dan bir grup getireceğim. O da çok büyük bir grup. Özelikle Türkiye'de hayvancılık konusunda yatırım yapmak için potansiyele bakıyor. O da belki önümüzdeki ay gelir. Göstereceğiz yani. Eğer böyle bir grup çekebilirsek uluslararası yatırımcılara çok iyi mesaj oluyor. Nitelikli bir grup geldiği zaman diğerleri de şu gözle bakıyor. Bu grup buraya girdi. Demek ki burada bir potansiyel var. Burada bir yatırım ortamı iklimi var. Gelen yatırımcıya gerekirse önüne kırmızı halı sereriz yeter ki istihdam oluştursun” dedi.





































Bakmadan Geçme