Yine danışman!

Siyasilerin milletvekillerinin işlerini kolaylaştırmak, onlara siyasette kullanacakları bilgi, belge, doküman ve söylem üretmeleri için tahsis edilen ve adına danışman denilen şahıslar, bu işleri yapmak yerine konumlarını şahsi çıkarları, belirli bir bedel karşılığı iş yürütme konusunda sıklıkla gündeme geliyorlar.

TAKİP ET

Para karşılığı iş vaadinde bulunan danışmanları da eğlence mekânları kapayan danışmanları da her türlü akçeli işlerin ve komisyonların içinde olan danışmanları da gördü bu ülke. Son olarak ise milletvekiline ait bir araçla kaçakçılık yapan bir danışmanı da gördü bu ülke.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri TEM Otoyolu Gişeleri'nde bir cipi durdurdu.

Araçta 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu.

Aracın ise CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait olduğu öğrenildi. Ediz Ün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu aracı gayri resmi danışmanı F.A'ya teslim ettiğini belirtti.

Söz konusu olayla uzaktan yakından ilgisi olmadığını ifade eden Ün, F.A'nın Ç.R.Ç. ile buluşarak gümrük kaçağı eşyaları araca yükleyip İstanbul'a doğru yola çıktıklarını kolluk kuvvetlerini kendisini bilgilendirmeden öğrendiğini ileri sürdü. Polis ekiplerinin kendisini aradığında aracı aramaları ve suça konu bir durum varsa gereğinin yapılmasını istediğini belirten Ün, şunları kaydetti: "Bahsedilen şahıslar, Edirne Milletvekili olmam, aracın plakasının bana tahsisli olması, trafikte geçiş üstünlüğü olması gibi tarafıma tanınan bu ayrıcalıkları bilgim ve iradem dışında suç işlemek amacı ile kullanmak istemişlerdir. Araçta arama yapılmasına muvafakat etmiş, araç içerisinde suça konu eşya olup olmadığının tespit edilmesini ve aracın milletvekili sıfatı ile şahsıma kayıtlı olması sebebiyle herhangi bir iltimas gösterilmemesini talep ederek şüpheliler hakkında gerekli tüm adli işlemlerin yapılmasını ve hiçbir ayrıcalığa tabi tutulmamalarını bizzat rica ettim ve sürecin takipçisi oldum."

Ün, zanlılar hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Kaçak gümrük malzemelerinin piyasa değerinin 2 milyon TL olduğu belirtildi.

Milletvekili Ün doğru olanı yapmış ve yasal işlemle birlikte kendisi de savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Kaldı ki yapacağı başka bir şey de yoktu. Olayı savunacak olsa aracın kendisine ait olmasından dolayı da ayrıca işlem yapılacaktı. Ama görünen o ki olay, milletvekilinden habersiz gerçekleştirilmiş.

Olay dönüp dolaşıp danışmanlara geliyor. Adamlar kendilerinde nasıl bir güç hissediyor, nasıl bir dokunulmazlık görüyor ve bunları yapma konusunda nasıl bir pervasızlık gösteriyor anlayabilmiş değiliz.

Burada en büyük sorumluluk ve görev bu tip insanları yanında danışman olarak bulunduran milletvekillerinde. Sözde girişken, iş bilen ve atak görülen danışmanlar, bu maharetlerini illegal işlerde de çok iyi kullanıyorlar. Ve günün birinde işte böylesi olaylar patlak veriyor ve kendi milletvekilleri yanında tüm danışanları zan ve töhmet altında bırakabiliyorlar.

Danışmanlar iyi seçilmeli ve özel işlerin değil, vekilin siyasette mahcup olacağı değil gururla öne çıkacağı iş ve çalışmalar yapmalı.

Bakmadan Geçme