Yılmaz Güney Tartışması Mahkemelik

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın, oyuncu ve yönetmen Yılmaz Güney hakkındaki yorumu gündem olmuştu.

TAKİP ET

PKK'lı teröristlere şehit, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ise Kürdistan diyen Güney hakkında yorum yapan Farah Zeynep Abdullah, Güney'in ölüm yıldönümü dolayısıyla sanatçıya övgüler dizen çevrelere karşı şu cümleleri kullanmıştı.

“Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim.”

Farah Zeynep Abdullah'ın bu paylaşımı bir kesim tarafından destek görürken, bir kesimin tepkisine neden oldu.

Bu yoruma tepkiyle yaklaşan bir isim de gazeteci Nagehan Alçı olmuştu. Nagehan Alçı, sosyal medya hesabından “Şu konjüktürde Yılmaz Güney'e, Farah Zeynep'le başlayan saldırı kampanyasının sebebi Kürt olması. Olayın özü bu ” ifadelerini kullanmıştı.

Alçı'nın bu açıklaması sonrasında Farah Zeynep Abdullah, belirli kesimlerden hayati tehditler almaya başladı. Bu kapsamda oyuncu, Nagehan Alçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oyuncunun Avukatı Faruk Emre Akı, Alçı'nın bu açıklaması sonrasında müvekkilinin hedef haline geldiğini vurgulayarak şu cümleleri aktardı; “Nagehan Alçı'nın bu provokatif açıklamasının ardından bölücü terör örgütü sempatizanları, müvekkilimin telefonuna, sosyal medya hesaplarına YPG PKK adı altında ölümle tehdit eden mesajlar atmaya başlamıştır. Müvekkilimin hayatına ve yurt dışında yaşayan ailesine kastedileceği gibi onlarca tehdit mesajları gelmeye başlamıştır. Mesajları gönderen kişilerin profilleri incelendiğinde aktif düzeyde militan düzeyinde ilgili örgütlerde yer aldığı görülmektedir.”

Bu polemiğin mahkemeye intikali şöyle dursun, ülkeyi bölme ve değişik kesimleri kışkırtma konusunda Gezi olaylarından çok iyi bildiğimiz bazı karanlık ve mahir mahfiller belli ki bu kez Yılmaz Güney üzerinden bunu yapmaya kalkıyorlar.
Biri sanatçı, biri gazeteci. Polemik konusu ise vefat etmiş bir aktör ve onun sosyal hayatı, kadınlara şiddeti, ideolojik kimliği ve bir hakimi öldürmesi.

Hepsi geride kalmış bu hadiselerin yeniden külleri üflenerek harlanmasındaki amaç gerçekten bir duruş göstermek mi yoksa gündem olabilmek mi çok bilemedik?

Bakmadan Geçme