YENİ TÜRKİYE'NİN GENÇLERİ

Yeni Türkiye'nin eski Türkiye'den tek farkı vatandaşa ve onun değerlerine bakış açısı değil elbet. Yeni Türkiye, yeni bir bakış ve dünyayı okuyuş, yarışta öne çıkma özgüveninin adı.

TAKİP ET
Son yıllarda teknoloji, bilişim ve özellikle savunma sanayiinde ortaya konan yenilik ve gelişmeler de bunun yansıması ve ete kemiğe bürünmüş hali.

Ve bu ruh, sadece yöneticilerimiz ve ilgili kurumlarımızla sınırlı kalmayan ve her yaştan insanımızı saran bir yapıcı ve girişimci ruh.

Bunun son örneği de Elazığ'dan. Fırat Üniversitesinde okuyan  ve çoğunluğu o yıkıcı anı yaşayan öğrenciler, 24 Ocak depreminden etkilenerek enkaz altında kalan canlıların kurtarılması için 'Umut' adı verdikleri arama kurtarma robotu geliştirdiler.

 Tasarımlarıyla ile Gaziantep'deki TEKNOFEST'e 'insanlık yararına teknoloji afet yönetimi' kategorisine başvuruda bulunan gençler, 105 takım arasında ilk 6'ya girerek finale katılmaya hak kazanmışlardı.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ersin Ulaş, Gizem Arslan ve Özlem Karagöz ile Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ömer Muhammet Uzun, Abdurrahman Onat ve Faruk Akyol tarafından hazırlanan ve proje danışmanlığını Elazığ STK Platformu Başkanlığı döneminde de birçok başarıya imza atan   Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu'nun yapmış olduğu 'Enkaz altı arama kurtarma robotu' projesi Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST'te 'İnsanlık Yararına Teknoloji' yarışmalarında 'Afet Yönetimi' kategorisinde Türkiye birinciliği elde etti. Proje ekibi ödülünü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden aldı.

Gençlerin ve üretken akademisyenlerimizin bu başarısı, geleceğimiz ve gençlerimiz adına umut verici. Bu sebeple projeye de 'umut' adı verilmiş.

İnanıyoruz ki bu ruh, sadece enkaz altında kalan insanlarımız kurtarmakla kalmayacak, bilinçaltımızda gizleyerek ortaya çıkarmaya korktuğumuz, çekindiğimiz tüm cesaretimizi ve özgüvenimizi de ortaya çıkaracak.

Bakmadan Geçme