Yeni nesil mesleklerden eğitim koçluğu nedir?

Başak Meral Gündüz/ARK  'Anlayarak Hızlı Okuma Kursu Dikkat Geliştirme Merkezi' yetkilisi ve öğrenci koçu Akın Özcan, koçluğun tanımını bizlerle paylaştı.

TAKİP ET

Akın Özcan,”Öğrenci Koçluğu, akademik başarıyı artırmak amacıyla öğrenci ve danışman arasında kurulan birebir işbirliği ve takım çalışmasıdır. Amaç öğrenciyi hedefine ulaşması yönünde motive etmek, sınava hazırlık sürecinde karşılaşacağı zorluklarla mücadele edebilmesi noktasında güç kazandırmaktır. Öğrenci Koçluğu, öğrencilerin kendilerini görmelerini, özel yeteneklerini keşfetmelerini, geleceğe hedef koymalarını sağlayarak ve elindeki kaynakları daha iyi kullanabilmeleri için yol haritası ve eylem planı yapmalarını sağlayan bir hizmettir. Koçluk,öğrenci odaklı olsada öğrencinin ailesine yönelik ve öğrencinin ailesiyle birlikte çalışmalar yapar.Aile ve öğrenci arasında bağ kurar”dedi.


ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI NELERİ KAPSAR?

Akın Özcan,”Çalışma programını oluşturmak,Çalışma ortamını düzenlemek,Çalışma sorunlarıyla ilgilenmek,Öğrencinin okulu ile iletişimini ve başarısını takip etmek,Ders ve deneme analizleri yapmak eksikleri tespit edip çözmek.

ÖĞRENCİ KOÇLUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Motivasyon artırımı sağlar

Ders çalışma performansı artar

Konsantrasyon artar

Özgüven artar

Derslere çalışması programlı olur

Sınav kaygısını kontrol altına alır

Aile içi iletişim problemleri çözülür

Test çözme becerileri artar

Hızlı okuma ve dikkat becerileri artar.

Günümüzde teknolojinin gelişimi ve dijital kanalların cazip hale gelmesiyle dikkat dağınıklığı ve odaklanamama sorunları da artmaya başladı. Özellikle bu motivasyon düşüklüğü henüz öğrenci olan bireylerde olumsuz bir etki yaratıyor. Tam bu noktada bir öğrenci koçu ile çalışmak size bambaşka bir kapı açacaktır”dedi.

Bakmadan Geçme