YENİ KADRO İLE YENİ HİZMETLERE…

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın pazartesi günü gerçekleştirdiği 12 müdür değişikliği şehre anında hizmet olarak yansımaya başladı

TAKİP ET
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın pazartesi günü gerçekleştirdiği 12 müdür değişikliği şehre anında hizmet olarak yansımaya başladı. Bir çok müdürlük yeni projeleri ve hizmet planlamasını yaparak bu sezonda hayata geçirmenin yoğun çabasını veriyor.

TECRÜBELİ İSİMLERE GÖREV VERİLDİ

  Başkan Yanılmaz'ın kapsamlı revizyonunun en önemli özelliği göreve getirdiği isimlerin alanlarında uzman ve tecrübeli olmaları. Bunların başında Fen İşleri Müdürlüğüne atanan İnşaat Mühendisi Harun Reşit Polat geliyor.

  Fen işleri Müdürlüğüne atanan Harun Reşit Polat'ın mesleki kariyerleri başarılarla dolu. İnşaat Mühendisliği bölümünde okurken dahi babasının iş makinası operatörü olması sebebiyle şantiyelerde çalışan, mühendislik eğitimini öğrenci iken bile bizzat şantiyelerde pekiştiren, mezun olduktan sonra da aynı şirkette şantiye şefi olarak görev yapan hem mektepli hem alaylı bir mühendis.

  Özel şirketteki mühendislik görevinin ardından İstanbul Büyükşehir belediyesinde başladığı görevlerini Palu Belediyesinde sürdüren Harun Reşit Polat, 1997 yılında Elazığ Belediyesine inşaat mühendisi olarak geçiş yapar. Önceleri Fen işleri Müdürlüğü'nde mühendis olarak görev yapan Polat kısa bir süre sonra Fen İşleri Müdürlüğüne atanır. Bu görevini 2008 yılına kadar devam ettirir. Süleyman Selmanoğlu döneminde bir süre görevinden alınan Polat, daha sonra yine Süleyman Selmanoğlu tarafından Yapı Kontrol Müdürlüğüne atanır. Bir müddet sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevine getirilen Polat'a daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü görevi de verilir. Harun Reşit Polat, 2011-2013 yılları arasında Elazığ Belediyesinin en çok bütçesini kullanan ve en önemli yatırımcı müdürlükleri olan Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünü görevlerini aynı anda yürütür.

  Harun Reşit Polat, Süleyman Selmanoğlu belediye başkanı görevinde iken 2014 yılının başında, devlet memurluğu görevinden istifa ederek serbest mühendis olarak çalışır.  Bir yıl aradan sonra yeniden devlet memurluğuna dönerek Fen İşleri Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak göreve başlar. Başkan Yanılmaz tarafından hafta başında Fen İşleri Müdürlüğüne atanan Harun Reşit Polat'ın alanında tecrübeli olması, özelikle geçmiş yıllarda yapılan birçok yol ve bulvar projelerinin başında olması şehrimiz için de büyük bir kazanım oldu.

İLK İCRAAT ASFALT DALGALANMALARI

  Fen İşleri Müdürlüğüne atanan Harun Reşit  Polat'ın ilk icraatı ise şehir merkezinin bazı noktalarında oluşan ve sürücüleri oldukça rahatsız eden asfalt dalgalanmalarını gidermek oldu. Geçtiğimiz gün Orduevi civarında yapılan çalışma dün de İzzetpaşa cami önünde devam etti. Sıcak havaların etkisi, yüklü ve tonajlı araçların fren yapmasıyla zeminde yaşanan asfalt kaymaları sürücüleri oldukça rahatsız ediyordu. Benzer çalışmaların birçok noktada devam edeceği öğrenildi.

 

BAŞARI, BİLGİLİ VE TERLEYEN MÜDÜRLERLE GELİR

  Başkan Yanılmaz'ın son değişikliklerle atadığı bir önemli isim de Zabıta Müdürlüğü'ne atadığı eski Temizlik ve Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Selim Karakaya oldu. Selim Karakaya, askeriyeden belediyeye geçiş yapan, ağır aksak giden temizlik işlerini kısa sürede bir düzene sokan ve disiplin altına alan, bununla birlikte halkın sıklıkla kullandığı çeşme, park, ve 80 dereceli su ve deterjanla yıkama çalışmasını başlatan, yine camilerimizin halılarını periyodik olarak yıkama uygulamasını hayata geçiren başarılı bir bürokrat. Karakaya, temizlik hizmetlerinde ortaya koyduğu başarılı çalışmalarını bu kez de yine önemli bir birim olan Zabıta Müdürlüğü görevinde sürdürecek.

  Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne atanan eski Zabıta Müdürü Abdullah Özer Demirel, emniyet müdürlüğü emrinde komiser olarak yürüttüğü görevinden ayrılıp Elazığ Belediyesi'ne geçiş yapan bir isim. En çok beğenilen icraatı ise halkımızın oldukça şikyetçi ve mustarip olduğu kaldırım işgdigererini sonlandırması oldu. Demirel'in Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde de birçok yeniliğe imza atması bekleniyor.

  Başkan Yanılmaz'ın son revizyonda görev verdiği tecrübeli isimlerden biri de Mali Hizmetler Müdürlüğüne atadığı Mehmet Hanifi Karabulut oldu. Eski bir maliyeci olan Karabulut, geçmişte hem Hamza Yanılmaz hem de bir süre Süleyman Selmanoğlu dönemlerinde aynı görevi başarıyla yürütmüştü.

  Son yapılanmada görev verilen tecrübeli isimlerden biri de Etüt Proje Müdürlüğüne atanan eski İmar Müdürü Faruk Polat. Uzun süre İmar Müdürlüğü görevinde bulunan Faruk Polat'ın belediyenin harita ve kamulaştırmadan sorumlu Etüt Proje Müdürü olarak yeni yol, bulvar ve kavşak açılması için kamulaştırma ve istimlak çalışmalarını hızlandırması bekleniyor.

  Veteriner İşleri Müdürlüğüne atanan Selahattin Özay da geçmişte Hal Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmüş tecrübeli bir bürokrat. Hal Müdürlüğü sorumluluğundan Yapı Kontrol Müdürlüğüne atanan Muhittin Zaimoğlu, Temizlik İşleri Müdürlüğüne atanan Mehmet Palalıoğlu, Teftiş Heyeti Müdürlüğüne atanan Mehmet Şirinoğulları da alanlarında uzmanlaşmış tecrübeli isimler.

HİZMET HEYECANI

  Yeni yapılan atamalar ve yeni görevlere getirilen müdürlerin hemen hepsinin ortak özelliği ise tecrübeleri yanında hizmet heyecanlarının olmaları. Metal yorgunluk çeken ve heyecanını yitiren isimlerin görevden alınmasının esas sebebi de bu olsa gerek. Belediyecilik, heyecan ve koşturma işiyse bu yeni ekipte bunların tamamı var. Bize düşen bu ekibe güvenmek ve başarılar dilemek. Hakimiyet Gazetesi olarak yeni yapılanmanın Belediyeye ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bakmadan Geçme