Yavaş'ın yolunu Ak Parti mi açıyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk kez açıkça 'adayım' dedi ve ekledi: 'Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız. Şu andaki gündemimiz bütün belediye başkanlarıyla birlikte çalışmak. Çünkü malum ekonomik sıkıntılar nedeniyle halk dar boğazda. Artık gençlerin umudunu kestiği Türkiye'den tekrar umuduyla okuduğu zaman liyakatiyle iş bulacağından emin olarak, torpil aramadan, adaletsizlik olmadan çok keyifli bir şekilde yaşayacağı, mensubu olmaktan gurur duyacağı bir Türkiye için inşallah hep birlikte çalışacağız.'

TAKİP ET

Bu cümleleri kuran biri artık kararını vermiş ve Cumhurbaşkanlığı yolunda adımlarını atıyor demektir.

Sağ olsun Ak Partili bürokratlar da Mansur Yavaş'ın bu yolu kolaylıkla aşması ve geniş halk kitlelerinin sahiplenmesi adına gerekli adımları(?) atmaya devam ediyorlar.

Nasıl mı? O zaman okuyalım..

Bilindiği gibi okulların açılmasıyla birlikte en çok konuşulan ve sayısız habere konu olan okulların temizliği ve güvenliği oldu. Bu görevleri yapacak kamu görevlisi olmayınca İŞKUR'un TYP sistemi devreye girmiş, tasarruf tedbirleri gereği yarım maaş vermek amacıyla başlatılan yarı zamanlı çalışma için başvuru olmayınca okullar yeni yıla kir-pas içinde girmişti.

Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İŞKUR üzerinden 30 bin tam zamanlı eleman alınacağını duyursa da bu gecikme sebebiyle okul müdürleri çözümü yerel yöneticilerden destek istemekte bulmuştu.

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesine de çok sayıda müracaat yapılmış ve temizlik işlemleri başlatılmıştı. Ancak ne oldu bilinmez bazı okul müdürleri Ankara Büyük Şehir Belediyesini arayarak taleplerini geri çektiklerini ifade etmişler.

Başkan Mansur Yavaş, okullarda temizlik için talepte bulunan 271 okuldan 113 tanesinin talebini geri çekmesine tepki gösterdi. Okul müdürlerine, "Belediyeden hiçbir şey istemeyin" diye mesaj atıldığını söyleyen Yavaş, "Biz zehirli gıda falan vermiyoruz. Biz temizlik malzemesi veriyoruz. Bir de okulları temizlemeye talibiz. Böyle bir olayın bu kadar ülke gündemine taşınmasını da gerçekten garipsiyoruz. Biz bütün kurumlarla iş birliği yapmaya hazırız." dedi.

Siz hem okulları temizleyecek sistemi ve eğitimi sağlıklı ve hijyenin devam edeceği ortamı oluşturamayacaksınız hem de bu işleri yapmak için destek olan kuruma “istemezük” diyeceksiniz.

Ak Parti'nin atadığı bürokratlara kimden emir gitti de belediyenin okullara temizlik yapmaya gelen elemanlarını kovdular bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki İmamoğlu'nu ikinci kez İstanbul'a Belediye başkanı seçtiren sözde akıllı bazı AKP'liler bu kez de Yavaş'ı cumhurbaşkanı seçtirmeye azmetmişler.

Çünkü okullarda öğrencisi olan her aile bu davranışından dolayı Yavaş'ı alkışlarken, bunu durduran AKP'li bürokratlara sitem edip kin kusuyorlar.

(Yazarın notu: Yazıda geçen AKP ibaresi bilerek ve özellikle yazılmıştır. Zira böyle bir akılsızlık samimi Ak Partililerden asla çıkmaz)

Bakmadan Geçme