YAŞAMA DAİR İPUÇLARI

Sağlıklı ve uzun bir ömür herkesin en büyük dileği

TAKİP ET
Sağlıklı ve uzun bir ömür herkesin en büyük dileği. Günlük hayatta yapılabilecek küçük değişikliklerle hastalıklardan korunup sağlıklı, huzurlu, mutlu ve uzun bir hayat ömür yaşamak mümkün. Ama bunun için her iş de olduğu gibi çaba gösterip iradeli olmak gerekiyor. Güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan biridir. Dengeli beslenirken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey mevsim sebze ve meyvelerini tüketmektir. Günde 3 ana öğün, 3 de ara öğün yapmak gerekir. Bol su içilmeli, yağ oranı düşük, karbonhidrat ve protein oranı orantılı yiyecekler tercih edilmelidir. Bunları yapar kende Bağışıklık sisteminizin dinlenmesine de müsaade etmeliyiz. Bağışıklık ve uyku birbirine bağımlı iki şey olduğu için kronik uykusuzluk, bağışıklığınızın zarar görmesine neden olur ve vücudunuzun hastalıklarla savaşmasını engeller.. Vücudun spora en hazır olduğu vakit akşamdır. Ancak her zaman spor yapılabilir. Bacak, karın, kol, göğüs ve bel kaslarını çalıştıracak aktiviteler oldukça önemlidir. Hayatınız boyunca yapacaksanız günde 10 dakikalık hafif tempo koşu ve 10 dakikalık (Mekik, yan mekik, ayak gerdirme) hareketleri yeterli olur diye düşünüyorum. Haftada 3 kez spor yapabiliyorsanız diğer bireylere nadiren daha huzurlu,enerjik ve hayata bir o kadar da pozitif bakabilirsiniz. Gerçi yoğun iş temposunda bu kadar vakit de ayırılabilir mi oda farklı bir konu. Sağlık yaşam için bir başka konu ise güneş ışınları .D Vitamini kaynağı olan ancak kanser ve yaşlanmaya neden olan güneş ışınlarına sabah ve akşamüzeri çıkmaya çalışılmalıdır. D vitamini alacağımız güneş ışınları saati öğlen 11.00-13.00 arasıdır. Bu saatlerde güneşe çıkmanın yararı-zararı iyi değerlendirilmelidir. D vitamini aynı zamanda antioksidandır, bağışıklık sistemini destekler, günlük oral alım tavsiye edilir. Güneş ışınlarının yanısıra bulmacalar, zeka oyunları, zeka soruları ve hafıza teknikleri beyni aktif tutar. Bunun yanında Her gün okuyacağınız 20 sayfalık bir kitap, yemeklerinizde kullanacağınız baharatlar (Özellikle zerdeçal, safran, tarçın) beynin aktif kalmasına yardımcı olur.

Her gün, her alanda yeni tadlar almaya çalışın..!
Bunları yaparken de temizlik işine de dikkat edilmesi gerekmektedir.Vücudunuzun temiz kalmasına özen göstermek zorundayız. Haftada en az 2 kez ya da 3 günde bir kez banyo yapıp; Sabun, lif ve şampuan gibi temizlik araçlarını kullanın ve vücudunuzun her tarafını iyice ovun. Tuvalet temizliğine özen gösterin ve ellerinizi sık sık sabunla yıkayın. Birçok bulaşıcı hastalık ellerden yayılabilir, bunu sakın unutmayın..!

Bu kadar önemli konunun içinde her şeyin başı stresi unutmak mümkün mü. Stresle baş etmenin sağlıklı yollarını bulun, Çünkü stres hormonları bağışıklık sistemine zarar verir ve her anlamda vücut direncinizi düşürür. Müzik dinlemek, yürüyüş yapmak, düzenli gülmek ve masaj gibi yöntemlerle stresle mücadele ederek bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz. Sosyal ilişkilerin iyi olması, kişinin sevdikleriyle birlikte olması, kucaklaşmalar, stres ve gerilimi azaltır. Kucaklaşma ile kişi yalnızlık ve korkularını yener, sevildiğini hisseder. Mutlu olmak stresle başa çıkmada önemli bir etkendir..!
SAĞLIKLI, HUZURLU VE MUTLU OLMANIZ DİLEĞİYLE...
SAYGILARIMLA

Bakmadan Geçme